WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

Een audio-ervaring in topconditie voor de grote wedstrijd

Je zit al het hele seizoen op deze wedstrijd te wachten. Je telt de minuten af totdat je team het veld oploopt zodat je kunt meebrullen met het thuispubliek. Je wilt vanavond niets missen: de beginpass van de quarterback, de bevredigende plof van een fastball die in de handschoen van de catcher landt, de onterechte gele kaart van de scheidsrechter (en misschien zelfs de schuttingtaal die de fans hem toeroepen).

Dus hoe weet je of je audio thuis paraat is voor een onvergetelijke avond, van de aftrap tot het laatste fluitsignaal? Hier zijn een aantal tips hoe je van het geluid kunt optimaliseren tijdens de sportuitzending. Je leest hier ook een paar productaanbevelingen om ervoor te zorgen dat je de hele wedstrijd het gevoel hebt dat je in het stadion zit.

Een 3D-soundscape creëren met Dolby Atmos®

Misschien moet je de volgende wedstrijd vanaf je eigen bank bekijken, of je nou een fan bent die duizenden kilometers van ‘jouw’ team vandaan woont of een lokale supporter bent die geen ticket kon scoren voor de play-offs van dit jaar. Dat betekent niet dat je wedstrijddag niet net zo spannend kan zijn als die van de toeschouwers die momenteel op de hoogste tribune zitten te rillen, en misschien zelfs wel nog spannender.

Bose Smart Soundbar 900

Bose Smart Soundbar 900
Meer informatie

Met de Bose Smart Soundbar 900 breng je Dolby Atmos-technologie naar de woonkamer. Hiermee wordt geluid in meerdere richtingen gestuurd en dankzij ‘object-based audio’ worden de individuele geluiden uit de mix gescheiden, zoals vliegtuigen die over het stadion vliegen of de cadans van het volkslied, en bewegen deze geluiden zich door de kamer. Dit betekent dat je het gejuich van het publiek, het scherpe commentaar van de omroepers en de tackle van de quarterback van het andere team kunt horen op een manier die enkel langs de zijlijn nog realistischer zou zijn.

De Bose Smart Soundbar 900 herbergt negen speakers in een slanke behuizing, waarmee je een soundscape creëert die je volledig omringt, waarvoor je vroeger speakers in het plafond had moeten plaatsen. En deze ongeëvenaarde ervaring beperkt zich niet tot sportwedstrijden: de exclusieve technologieën van Bose kunnen van alles wat je kijkt elk element scheiden (de dialoog, het achtergrondgeluid en zelfs de soundtrack) en deze geluidselementen in verschillende delen van de kamer plaatsen. En zelfs als Dolby Atmos voor de uitzending niet beschikbaar is, kan de Bose PhaseGuide-technologie nog steeds een vergelijkbare ruimtelijke ervaring bieden.

‘... hoor het gejuich van het publiek, het scherpe commentaar van de omroepers en de tackle van de quarterback van het andere team …’

De surround sound kalibreren met ADAPTiQ

Maak je geen zorgen als je niet zeker weet waar je je Bose Soundbar moet plaatsen: Bose heeft daarvoor een oplossing bedacht. Nadat je de Soundbar (en eventuele extra surround-soundspeakers of basmodule) hebt uitgepakt en ingesteld, kun je de ingebouwde ADAPTiQ-audiokalibratie uitvoeren om er zeker van te zijn dat je alles uit je nieuwe speakers haalt.

ADAPTiQ-audiokalibratie voert vijf afzonderlijke audiometingen uit via de ingebouwde microfoon in de meegeleverde ADAPTiQ-headset. Vervolgens worden deze gegevens gebruikt om de Soundbar (en optionele extra speakers) aan te passen, zodat jij geniet van optimale akoestische prestaties voor die specifieke ruimte. Het instellen duurt slechts 10 minuten en je hoeft de audiokalibratie van ADAPTiQ niet opnieuw uit te voeren, tenzij je de luidsprekers of het meubilair verplaatst.

Aansluiten op draagbare luidsprekers

Bose SoundLink Flex Bluetooth speaker

Bose SoundLink Flex Bluetooth speaker
Meer informatie

Zelfs als je de wedstrijd in de woonkamer bekijkt, betekent dat niet dat je iets van de actie moet missen als je naar de keuken rent om een nieuwe zak chips te pakken. Je kunt de Bose SoundLink speakers door het hele huis plaatsen, zodat je precies kunt bijhouden wat er allemaal in het strafschopgebied aan de hand is, zelfs als je op dat moment niet in je favoriete stoel zit. En met Bose SimpleSync is het koppelen van twee of meer Bose-luidsprekers eenvoudig en naadloos, zonder irritante vertragingen tussen kamers.

SoundLink Revolve+ II Bluetooth speaker

SoundLink Revolve+ II Bluetooth speaker
Meer informatie

Elke Bose SoundLink speaker weegt nog geen halve kilo, dus je neemt de speaker eenvoudig mee van de ene naar de andere ruimte of schakelt van het ene aangesloten apparaat naar het andere. Dat betekent dat je na het laatste fluitsignaal snel wat overwinningsmuziek kunt afspelen of juist een nummer waardoor je je iets beter voelt nadat de wedstrijd op het laatste moment is verloren. Er is zelfs een ingebouwde microfoon voor telefoongesprekken als een collega belt om je te feliciteren met de grote overwinning.

Geef je gezin een stille audiobubbel

Bose QuietComfort 45 headphones

Bose QuietComfort 45 headphones
Meer informatie

Er kunnen momenten zijn dat zelfs het laagste volume op hoogwaardige apparatuur nog steeds te luid is voor je huisgenoten. In dat geval kun je met onze draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon en oordopjes helemaal opgaan in de actie op het scherm zonder de kinderen wakker te maken, als je je tenminste kunt inhouden bij die comeback in de laatste tien minuten.

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Bose Noise Cancelling Headphones 700
Meer informatie

Met de draadloze hoofdtelefoon van Bose kun je ook naadloos tussen twee verbonden Bluetooth-apparaten wisselen, zodat je de wedstrijd in de gaten kunt houden terwijl je reageert op binnenkomende sms-berichten of Twitter-meldingen. Je kunt het volume ook op de hoofdtelefoon zelf aanpassen, dus als de baby wakker wordt, weet jij dat voordat hij ook zijn oudere zus wakker maakt.

Met de kennis van nu zou je veel dingen al eerder hebben gedaan. Als je eenmaal het geluid van sport op hoogwaardige audioapparatuur hebt gehoord, weet je weer dat het oude cliché waar is. Misschien ga je zelfs overwegen om die seizoenkaarten te verkopen.

GERELATEERDE PRODUCTEN

Gerelateerde verhalen

Kooptips: noise cancelling-hoofdtelefoons