WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

De beste noise cancelling-hoofdtelefoon en -oordopjes kiezen

De beste noise cancelling-hoofdtelefoons en -oordopjes kunnen veel meer dan alleen achtergrondgeluid onderdrukken. Welke past het best bij jou? Deze gids helpt je kiezen.

Je probeert te ontspannen tijdens een lange vlucht, maar het gebrul van de motoren is niet bepaald rustgevend. Je werkt op een terrasje aan een presentatie, maar de mensen aan het tafeltje verderop zijn zo luidruchtig dat het lijkt alsof ze bij jou aan tafel zitten. Je wilt in de sportschool je persoonlijke record op de loopband verbreken maar hebt een extra boost nodig. Gelukkig kun je in dit soort situaties met een noise cancelling-hoofdtelefoon afleiding en onderbrekingen voorkomen.

Maar hoe weet je nou welke noise cancelling-hoofdtelefoon het beste bij jou past als er zoveel keuze is? Je hoeft alleen maar even verder te lezen. We behandelen alle onderwerpen die ertoe doen, van functies tot ontwerp. 

GEMAAKT VOOR PRIVACY

Regel zelf de noise cancelling

Geloof het of niet, maar bij noise cancelling wordt geluid gebruikt om een ander geluid te onderdrukken. Denk maar eens aan het geluid van een blender of stofzuiger. Om dat geluid te neutraliseren, heb je een vergelijkbaar geluid met een tegengesteld signaal nodig. In theorie is het net zo simpel als 1 + (-1) = 0. 

Maar in werkelijkheid vereist dit redelijk wat geavanceerde akoestische techniek. Op je Bose noise cancelling-hoofdtelefoon en -oordopjes zitten externe microfoons die het omgevingsgeluid detecteren, bijvoorbeeld van een vervelende blender of stofzuiger. Tegelijkertijd controleren de interne microfoons het geluid in je oorkanaal. In een fractie van een milliseconde zet de hoofdtelefoon al deze informatie om in een gelijk, maar tegengesteld signaal om het externe geluid te dempen – en in principe dus te elimineren. Vaarwel, blender. De mazzel, stofzuiger.

Alle noise cancelling-producten van Bose kunnen de wereld om je heen buitensluiten, maar sommige producten hebben zelfs aanpasbare noise cancelling. Met deze handige functie bepaal je zelf hoeveel je van je omgeving wilt horen, bijvoorbeeld de barista die je naam roept of het cabinepersoneel dat veiligheidsinstructies geeft in het vliegtuig. 

Met de Bose Noise Cancelling Headphones 700 en de Bose QuietComfort® Earbuds kun je je luisteromgeving zelfs personaliseren met 11 verschillende noise cancelling-niveaus. Verhoog de noise cancelling om koffiemolens, blenders en storend rumoer in een café buiten te sluiten. Verlaag het niveau als je tijdens je hardlooprondje door de stad wel het verkeer wilt horen. Of kies gewoon een niveau dat bij je stemming past. En als je de muziek even wilt pauzeren om met iemand in je omgeving te praten, gebruik je gewoon de conversatiemodus. Met deze handige functie kun je even snel met een collega praten, een kopje koffie bestellen of naar een omroep in het vliegtuig luisteren zonder dat je je oordopje of hoofdtelefoon moet uit- of afdoen. Tik gewoon twee keer op het linkerdopje om het gewenste noise cancelling-niveau te kiezen. Op de hoofdtelefoon zit er een knop op de linkeroorschelp. Als je wilt, kun je de conversatiemodus ook inschakelen met de Bose Music-app.

De QuietComfort® 35 wireless headphones II hebben drie niveaus van noise cancelling waartussen je eenvoudig kunt schakelen. QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling headphones hebben de zogenaamde Aware-modus, waarbij de ingebouwde microfoon wordt gebruikt om met één druk op de knop het externe geluid op te vangen en dat dan door de hoofdtelefoon te laten horen – zodat je de hoofdtelefoon dus niet eens af hoeft te zetten. Dit is een ideale functie voor iedereen die zich van de buitenwereld wil afsluiten, maar snel wil kunnen schakelen om te horen wat er in de omgeving gebeurt.

Spraakbediening

Iedereen kan wel eens een assistent gebruiken. Wanneer je inbox overstroomt, er geen einde komt aan alle vergaderingen en je agenda bomvol is, kan een beetje hulp al een groot verschil maken. Gelukkig zijn de Bose Noise Cancelling Headphones 700 en de QuietComfort® 35 wireless headphones II allebei geoptimaliseerd voor de Google Assistent en Amazon Alexa*. Deze assistenten bekommeren zich om de kleine details van het dagelijks leven om jou werk uit handen te nemen. Een simpele spraakopdracht volstaat om je afspraken voor die dag te controleren of om een herinnering in te stellen om je kleding na het werk op te halen bij de stomerij. (Spraakopdrachten en -bediening kunnen variëren.)

Spraakdetectie

Je zit thuis te werken aan een presentatie voor een klant, je kinderen spelen videogames en je hebt trek in een welverdiende smoothie. Dankzij de superieure spraakdetectie van de Bose Noise Cancelling Headphones 700 hoef je je geen zorgen te maken over achtergrondgeluid als er een oproep binnenkomt. De Headphones 700 hebben een geavanceerd systeem met vier microfoons die je stem isoleren terwijl het geluid om je heen wordt onderdrukt. De spraakdetectietechnologie is niet alleen toonaangevend voor hoofdtelefoons van Bose, maar ook voor de markt als geheel. Dat betekent dat je belangrijke klant het lawaai van de blender of je juichende dochter bij een nieuwe topscore niet hoort. Je hoort elkaars stem bijna alsof je in een rustige ruimte met elkaar zitten te praten.

De Bose Headphones 700 UC tilt spraakbediening naar een hoger niveau en laat je effectiever werken – waar je ook bent. Deze speciale versie van de Headphones 700 wordt geleverd met de vooraf gekoppelde Bose USB Link Bluetooth®-module, zodat je gemakkelijk draadloos conferentiegesprekken kunt voeren. Samen zijn de hoofdtelefoon en module Microsoft Teams-gecertificeerd. Ze werken ook met Google Meet en zijn compatibel met Zoom. Je kunt dus vol vertrouwen vergaderen en samenwerken.

Net als bij beide versies van de Headphones 700 is het microfoonsysteem in de Bose QuietComfort® Earbuds ontworpen om je duidelijk te laten communiceren via de telefoon of je spraakassistent. Maar omdat oordopjes veel kleiner zijn dan oorschelpen, is er minder ruimte voor microfoons om de klus te klaren. Maar ondanks dat de spraakdetectie van de QuietComfort® Earbuds niet op hetzelfde niveau zit van de Headphones 700, is die wel net zo goed als of beter dan de andere volledig draadloze oordopjes op de markt.

Touchbediening

We zijn constant met onze smartphone bezig omdat we die nodig hebben voor van alles en nog wat. We kijken constant naar beneden en verliezen het contact met de omgeving. Maar dat hoeft niet meer. Met de Bose Noise Cancelling 700 en Bose QuietComfort® Earbuds regel je je content zonder op je telefoon te kijken of die zelfs maar aan te raken.

Met een paar eenvoudige gebaren neem je een gesprek aan, wijzig je het volume, start of stop je je muziek, pas je het noise cancelling-niveau aan en nog veel meer.

De perfecte pasvorm

Je hoofdtelefoon zou net zo fantastisch moeten zitten als hij klinkt. Voordat je een hoofdtelefoon koopt, kijk je welke het beste bij jou en je lifestyle past.

Als een draadloze over-ear hoofdtelefoon een must is, zijn de optimaal afsluitende Bose Noise Cancelling Headphones 700 en QuietComfort® 35 wireless headphones II ideaal voor jou. Dankzij de verstelbare hoofdband passen ze goed om je oren zonder extra druk op het hoofd.

Als je voor het strakke design van in-ear oordopjes gaat, kies je de Bose QuietComfort® Earbuds. Een volledig draadloze hoofdtelefoon moet de ideale balans bieden tussen een oordopje dat comfortabel voelt in je oor en tegelijkertijd goed blijft zitten. Als het dopje te zacht is, is er onvoldoende structuur voor stabiliteit. Een dopje dat rigide genoeg is om nooit uit te vallen, maar zodoende erg oncomfortabel zit, wil je natuurlijk ook niet. Na dit probleem jarenlang te hebben geanalyseerd, hebben Bose-engineers de StayHear™ Max-tip voor de Bose QuietComfort® Earbuds ontwikkeld. Deze oortips zitten comfortabel genoeg om ze urenlang te dragen en zijn tegelijkertijd veelzijdig genoeg om bij vrijwel elke activiteit te gebruiken. 

QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling headphones hebben de StayHear+ oortips. Het contactoppervlak van de kegelvormige tip is gelijkmatig over het oor verspreid. Dit zorgt voor maximaal comfort en een subtiele afsluiting die bijdraagt aan de full-spectrum noise reduction van de hoofdtelefoon. De beste noise cancelling-oordopjes blijven goed in je oren zitten. Je kunt ze dus ook prima dragen tijdens het sporten en je kunt er gerust een wintermuts overheen dragen als het kwik daalt.

Accuduur

Je maakt je op voor een lange vlucht. Je wilt je graag ontspannen en misschien wil je zelfs een dutje doen, maar een groep passagiers achter je is druk in gesprek. Gelukkig heb je je noise cancelling-hoofdtelefoon bij je. Je haalt hem uit je tas, zet hem op en leunt lekker achterover voor een soundtrack waarmee je heerlijk indut. Maar wacht: net wanneer je in slaap valt, raakt de accu leeg, stopt de muziek en word je wakker van het gebabbel achter je.

Zorgen dat je accuniveau voldoende is, kan lastig zijn. En niemand vindt het leuk om te moeten wachten tot die weer volledig is opgeladen is. Gelukkig hebben Bose Noise Cancelling Headphones 700 en QuietComfort® 35 wireless headphones II een superieure accu waarmee je tot wel 20 uur onafgebroken kunt luisteren. Ze worden geleverd met kabels, zodat je gewoon kunt blijven luisteren als je accu leeg is en je geen tijd hebt om op te laden.

De Bose QuietComfort® Earbuds bieden tot 6 uur ononderbroken luistertijd. Als je je oordopjes niet gebruikt, doe je ze gewoon in het draadloze oplaaddoosje. Als het oplaaddoosje volledig opgeladen is, heeft die genoeg vermogen om de oordopjes twee extra, volledige oplaadbeurten te geven. Dat is bij elkaar dus een accuduur van maar liefst 18 uur.

Tot slot

Als je nadenkt over wat je nieuwe hoofdtelefoon allemaal moet bieden, wat staat er dan boven aan de lijst? Levensechte audio? Krachtige noise cancelling? Dan denk je normaal al gauw aan over-ear. Maar is dat nog steeds nodig? De audio en noise cancelling van de Bose® QuietComfort Earbuds zijn namelijk net zo geweldig als van onze beste over-ear hoofdtelefoons. Nu deze factor dus niet meer meespeelt, hoef je alleen nog maar na te denken over welk model het beste bij je past.   

Ben je een globetrotter die graag ontspannen wil reizen? Of werk je op afstand en wil je dat graag in alle rust doen? Ben je misschien een sportief type dat extra energie krijgt van muziek? Of een forens die zich wil afsluiten van de buitenwereld? Wie je ook bent, Bose heeft het perfecte model met de perfecte functionaliteit voor jou. Aan de hand van de informatie in deze gids kun je bepalen wat voor type luisteraar je bent en – nog belangrijker – welk type noise cancelling-hoofdtelefoon jij nodig hebt.

*Spraakassistenten zijn niet in alle landen beschikbaar en kunnen variëren. Beschikbaarheid van spraakassistenten voor Bose-smartproducten.
De beschikbare producten kunnen per land verschillen


GERELATEERDE PRODUCTEN

  Je hebt het maximale aantal items (4) om te vergelijken geselecteerd.   Maximum van 4 items bereikt   Je kunt alleen gelijksoortige producten met elkaar vergelijken.   Vergelijk alleen gelijksoortige producten.
(0)
Selecteer 2 tot 4 producten om te vergelijken
Nieuwe hoofdtelefoon, nieuwe oordopjes en de nieuwste ontwikkeling op het gebied van geluid.
Een balans tussen stilte en geluid.
Kies de beste hoofdtelefoon voor je run