WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

Namaakproducten

Alleen als je rechtstreeks bij Bose of bij een erkende Bose-dealer koopt, weet je zeker dat je een echt Bose-product hebt. Voor deze echte Bose-producten die de klant rechtstreeks bij Bose of een erkende Bose-dealer heeft gekocht, geldt de beperkte garantie van Bose.

Het kan riskant zijn om bij een niet-erkende dealer te kopen. De beperkte garantie van Bose geldt alleen voor producten die rechtstreeks bij een erkende dealer zijn gekocht. Bovendien zijn producten die je koopt bij niet-erkende dealers mogelijk nep of gestolen. Als je dergelijke producten probeert door te verkopen, kun je wettelijk aansprakelijk worden gesteld en/of strafrechtelijk worden vervolgd.

Waar je op moet letten en wat je kunt doen

Er zijn veel namaakproducten op de markt. Bose weet dat er namaakversies worden verkocht van de meeste Bose-hoofdtelefoons en draagbare audioproducten, zoals Bose Frames, Bose Sport Earbuds, QuietComfort Earbuds II, QuietComfort Earbuds, QuietComfort 45, 35 II, 35, 25, 20/20i, 3, and 15, QuietControl 30, SoundLink, SoundSport (all types), SoundWear Companion, Sleepbuds, SoundTrue, SoundTrue Ultra, FreeStyle, IE2, MIE2/MIE2i, SIE2/SIE2i, OE2/OE2i, AE2/AE2i en Bluetooth®-headsets. Ook zijn er veel namaakversies van draadloze speakers, zoals SoundLink III, II, Mini, Color, Micro, Revolve, Revolve II, Revolve+, Revolve+ II en Flex. Doorgaans worden deze producten verkocht tegen lagere prijzen dan bij Bose en erkende Bose-dealers. Maar de prijzen zijn vaak ook weer niet zo laag dat een koper argwaan krijgt.

De namaakproducten en de verpakking lijken vaak heel erg op de echte Bose-producten, maar ze voldoen niet aan de hoge prestatiestandaarden van echte Bose-producten. Producenten van namaakartikelen doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat hun producten eruit zien als 'echt'. Om de producten authentiek te laten lijken, zit er in de verpakking een garantie/registratiekaart en zijn de producten voorzien van serienummers die kopieën zijn van echte serienummers van Bose. Namaakproducten zijn zeer moeilijk te onderscheiden van echte producten.

Maar we zien ook vaak volledig draadloze in-ear hoofdtelefoons die wel het BOSE-logo dragen, maar niet lijken op een product van Bose. Bose maakt geen hoofdtelefoons met de letters 'TWS' in de modelnaam. De enige modellen volledig draadloze in-ear hoofdtelefoons van Bose zijn de Bose Sport Earbuds, Bose QuietComfort Earbuds II, Bose QuietComfort Earbuds en Bose SoundSport Free wireless headphones.

Vul het Meldformulier voor namaakproducten in als je vermoedt dat je een namaak-Bose-product hebt gekocht. Dan kunnen we je helpen te bepalen of het om een namaakproduct gaat.

Drie manieren om je te beschermen tegen fraude

Koop rechtstreeks bij Bose. Bose.com is de officiële website van Bose Corporation in de Verenigde Staten en bijbehorende gebieden. Lokale websites voor andere landen vind je op Bose Worldwide. Als je nu een product wilt kopen, let dan op dat je een echt Bose-product koopt.

Zoek op de website van bepaalde dealers naar de badge 'Bose Authorized Dealer'.*

Badge voor erkende Bose-dealers

Informeer bij ons of een dealer erkend is. Als inwoner van de VS kun je 1-800-999-2673 bellen of mailen naar support@bose.com. Woon je buiten de VS, ga dan naar Bose Worldwide voor de contactgegevens voor jouw land. Een Bose-medewerker controleert de naam van de dealer of website waar je iets wilt kopen en laat je weten of deze is erkend door Bose.

Bose Corporation
Framingham, Massachusetts, VS

*Op niet alle sites van erkende Bose-dealers is de badge op dit moment te zien.