Bestel vandaag nog en profiteer van gratis verzending.
 

Duurzaamheid bij Bose

Duurzaamheid maakt deel uit van de essentie en waarden van Bose, die de basis vormen van ons streven naar uitmuntendheid en onze toewijding aan integriteit en respect. Ons doel is duurzaamheid ondernemingsbreed toe te passen bij alle activiteiten, zodat het onze manier van denken en zakendoen doordringt.

Onze benadering

Het duurzaamheidsprogramma van Bose heeft betrekking op de sociale, economische en ecologische verantwoordelijkheden van ons bedrijf. Onze ambitie is de best practices voor duurzaamheid in alle facetten van onze activiteiten te implementeren. Om dit te bereiken hebben we wereldwijd een meerjarenstrategie voor duurzaamheid geïmplementeerd die onze klanten, onze werknemers en de gemeenschappen waarin we actief zijn meerwaarde biedt. Duurzaamheid zorgt ervoor dat onze producten innovatief zijn en waardevol voor onze klanten, dat onze werknemers betrokken zijn en zich volledig kunnen ontplooien en dat we een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan de gemeenschap.

We willen deze strategie volgend jaar een nog grotere impuls geven. Onze structuur voor duurzaamheid speelt daarbij een belangrijke rol. Deze werkt wereldwijd op verschillende niveaus en zorgt voor een consistente en duidelijke boodschap waarmee we onze strategie en doelstellingen succesvol kunnen realiseren.

Werknemers

Onze werknemers vormen het hart en de ziel van ons bedrijf. Zij zijn de drijvende kracht achter de innovatie, creativiteit en uitmuntendheid die Bose hebben gemaakt tot wat het nu is. Door het leven van onze werknemers te verrijken, creëren we een werkomgeving die het beste talent aantrekt en behoudt en een solide basis voor de toekomst vormt.

Met programma's zoals Wellbeing@Bose, Recognize & Celebrate en Health & Safety verbeteren we de ervaringen en het welzijn van onze werknemers. We bieden ook nuttige trainingsprogramma's die de ontwikkeling van onze werknemers ondersteunen, zoals het Bose Lean Enterprise-programma en het Global People Management Initiative, dat voor al onze managers is bedoeld.

De gemeenschap

Een écht duurzame onderneming is betrokken bij de gemeenschap waarin haar werknemers en hun gezinnen wonen. Bose geeft graag iets terug aan de gemeenschap, bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk, liefdadigheidsacties en giften. Wij proberen al sinds jaar en dag op innovatieve wijze in de behoeften van de lokale gemeenschap te voorzien en middels opleiding en onderwijs vooruitgang te stimuleren. Met name onze steun voor educatieve programma's zorgt ervoor dat onze mensen hun expertise kunnen delen. In deze hoedanigheid verrijken ze hun eigen leven en werkervaring, en creëren ze tegelijkertijd de volgende generatie van technisch specialisten die de toekomst van Bose vormgeven.

Milieu-initiatieven

Wij zijn ons ervan bewust dat de activiteiten en producten van Bose een impact hebben op het milieu en daarom willen we deze impact op verantwoorde wijze beperken. Verlaging van het energieverbruik en de koolstofuitstoot zijn onze belangrijkste ecologische onderwerpen. Bose volgt de lean-productieprincipes en is al diverse belangrijke initiatieven gestart voor verlaging van het energieverbruik. We weten dat deze inspanningen langetermijnvoordelen opleveren en onze impact op het milieu verminderen.

In het licht van onze lean-cultuur richten we ons ook op het verminderen van afval en op recycling. Optimaal afvalbeheer komt niet alleen het milieu ten goede, maar kan ook tastbare waarde opleveren voor ons bedrijf.

Duurzame producten

De duurzaamheid van producten wordt steeds belangrijker voor zakelijke klanten en consumenten. Wij zullen aan hun verwachtingen voldoen en deze overtreffen door de duurzaamheid van onze producten te verbeteren.

We bieden producten zoals de Bose® Energy Efficient series, die 50% minder energie gebruikt dan vergelijkbare Bose®-geluidssystemen, en het Bose Ride® system, dat aantoonbaar vermoeidheid en pijn bij beroepschauffeurs vermindert. Verder proberen we de hoeveelheid verpakkingsmateriaal te minimaliseren en materialen te gebruiken die beter zijn voor het milieu.