WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

Hoe noise cancelling oordopjes je de hele dag door ondersteunen

Vrouw met Bose QuietComfort II oordopjes

Waar je ook woont, het is soms een uitdaging om een rustige plek te vinden om te ontspannen en te ontstressen. In steden zorgen verkeer, bouwwerkzaamheden en luchtvaart waarschijnlijk voor geluidsoverlast. Maar ook in voorstedelijke en landelijke gebieden kan sprake zijn van geluidshinder, veroorzaakt door bouwwerkzaamheden, gazononderhoud, wegwerkzaamheden of zelfs door wilde dieren.

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor deze storende geluiden. Noise cancelling hoofdtelefoons en oordopjes blokkeren ongewenst geluid niet zomaar; ze sluiten het volledig uit. Dat kan de hele dag door zijn vruchten afwerpen, inclusief op kantoor, in de sportschool, thuis en onderweg.

Deze veelzijdigheid maakt noise cancellingtechnologie zo populair. Hier lees je hoe het je kan helpen om je dag productief door te komen.

De basisbeginselen van noise cancelling

Er zijn twee vormen van noise cancelling: actief en passief. Passieve noise cancelling blokkeert omgevingsgeluiden door een fysieke barrière te creëren tegen geluidsgolven die het oor binnendringen.

Actieve noise cancelling is daarentegen elektronisch. Kleine microfoons ingebed in een hoofdtelefoon of oordopjes vangen geluidsgolven uit de omgeving op en vervolgens wordt een gelijkwaardig en tegengesteld signaal gegenereerd om geluid te onderdrukken. In deze bubbel van stilte kun jij bepalen welke geluiden duidelijk doorkomen en je muziek, podcast of audioboek op de voorgrond zetten.

Creëer een privékantoor in een openbare ruimte

Het kan lastig zijn om je te concentreren in een drukke kantooromgeving of gemeenschappelijke werkruimte te midden van het geluid van typende en langslopende collega’s, telefoons, gesprekken en printers dat je mentale ruimte binnendringt. Deze afleidingen gaan onvermijdelijk ten koste van je productiviteit en vergroten zo de stapel werk op je bord. Gelukkig zijn deze afleidingen eenvoudig te elimineren met een paar noise cancelling oordopjes, zoals onze QuietComfort Earbuds II, die het ideale landschap creëren voor concentratie en aandacht.

Daarnaast maken ze virtuele vergaderingen productiever door de helderheid van het geluid te verbeteren. Laptopspeakers staan niet bepaald bekend om hun hoogwaardige geluidsweergave. Combineer dat met een gebrekkige microfoonplaatsing van enkele deelnemers aan de vergadering en het kan een hele uitdaging zijn om te begrijpen wat er wordt gezegd.

Noise cancelling kan op twee manieren uitkomst bieden. Ten eerste onderdrukt het omgevingsgeluid om je heen, zodat je je aandacht bij de vergadering kunt houden. Het biedt ook een betere getrouwheid dan laptopspeakers. Zelfs als de deelnemers aan de vergadering niet recht voor hun microfoon zitten, klinkt hun stem kristalhelder. Daarnaast verbetert noise cancelling de microfoons. Bose Noise Cancelling Headphones 700 maken bijvoorbeeld gebruik van noise cancellingtechnologie om achtergrondgeluid in je spraaksignaal te onderdrukken, zodat luisteraars aan de andere kant van het scherm je luid en duidelijk kunnen horen, ongeacht je locatie. Daarom zijn producten van Bose de beste hoofdtelefoons voor werk en school.

Vrouw met Bose QuietComfort-oordopjes II in de buitenlucht
Vrouw met Bose Noise Cancelling Hoofdtelefoon 700

Sporten zonder afleiding

Je training is tijd voor jezelf; afleiding kan frustrerend zijn, zeker wanneer je je probeert te concentreren op je geest-spierverbinding tijdens weerstandstraining of wanneer je net het ritme te pakken begint te krijgen voor een lange sessie op de loopband. Ook hier kunnen noise cancelling oordopjes uitkomst bieden door je sneller op te laten gaan in de muziek en “in the zone” te komen.

Talloze onderzoeken en ervaringen van atleten hebben aangetoond dat het luisteren naar muziek je fysieke prestaties kan verbeteren. Maar muziek op zich is voldoende: uit een onderzoek uit 2021, gepubliceerd door de National Library of Medicine, bleek ook dat de connectie met de muziek van belang is. Als de muziek de luisteraar niet aanspreekt, kunnen de prestaties er volgens het onderzoek onder lijden. “Daarom moeten coaches en atleten individuele muziekvoorkeuren in overweging nemen wanneer ze proberen hun prestaties en training te optimaliseren”, concludeert het rapport.

Vrouw met Bose QuietComfort II oordopjes

Een maatje voor huishoudelijk werk

Huishoudelijk werk is noodzakelijk maar het hoeft niet onaangenaam te zijn. Als je extra motivatie en energie nodig hebt, kunnen noise cancelling hoofdtelefoons en een vrolijke playlist je in een comfortabel ritme brengen terwijl je strijkt, vouwt, schrobt of stof afneemt. Met een noise cancelling hoofdtelefoon kun je opgaan in de muziek terwijl je handen het werk doen.

Noise cancelling hoofdtelefoons en oordopjes kunnen ook een bepaalde mate van gehoorbescherming bieden tijdens het tuinieren, zoals bij het maaien van het gazon, door het decibelniveau van de machine met tot wel 70% te verlagen. Aangezien een grasmaaier op gas gemiddeld 90 decibel aan geluid produceert en dat elk geluid boven de 70 decibel gedurende een langere periode gehoorbeschadiging kan veroorzaken, kan noise cancelling technologie je gehoor ook langer beschermen.

Blijf alert

Op veel plaatsen, of het nu in de stad, in de voorsteden of op het platteland is, kan een frisse neus halen een aanval op je trommelvliezen betekenen. Hoe storend verkeer, wegwerkzaamheden of algemene menselijke bedrijvigheid ook zijn, het is nog steeds belangrijk om je bewust te blijven van de naderende trein of van de aankondigingen op het station.

In deze situatie bieden noise cancelling hoofdtelefoons van Bose twee opties om je te helpen alert te blijven. De eerste optie komt voort uit de vermindering van decibellen, wat je gehoor beschermt, en de tweede optie is te danken aan de Aware Mode op QC Earbuds II en de Conversation Mode van de Noise Cancelling Headphones 700s. Beide opties stellen de luisteraar in staat om eenvoudig te kiezen hoeveel omgevingsgeluid ze willen binnenlaten of blokkeren, zodat ze blijven profiteren van decibelreductie terwijl ze zich toch bewust blijven van de omgeving. Op die manier hoor je nog steeds alles wat je moet horen en kun je de rest achterwege laten.

Vrouw met Bose QuietComfort II oordopjes

Gemoedsrust onderweg

Noise cancelling oordopjes zijn compact, licht en passen in je zak, zodat je ze gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Zo heb je altijd een persoonlijke audiobubbel bij de hand. Op een lange vlucht? Ontsnap in een audioboek met de beste noise cancelling hoofdtelefoons voor vliegreizen. Wil je tot rust komen? Creëer een meditatief geluidslandschap. Moet je een verslag schrijven? Zet muziek op die je motiveert en energie geeft.

De batterijvoeding in noise cancelling hoofdtelefoons van Bose is krachtig genoeg om het allemaal mogelijk te maken. Samen leveren de oordopjes en het oplaadetui van de QC Earbuds II bijvoorbeeld tot wel 24 uur stroom om af te tappen. En als ze leeg zijn, gaan de oordopjes tot wel twee uur lang mee na slechts 20 minuten opladen; ideaal voor een snelle oplaadbeurt op het treinstation, het vliegveld of in het wegrestaurant.

Het Zwitserse zakmes van technologie

Noise cancelling oordopjes en hoofdtelefoons kunnen ondersteuning bieden voor bijna elk deel van de dag, van zonsopgang tot zonsondergang. Zodra je ontdekt hoe je kunt profiteren van hun voordelen en veelzijdigheid, worden ze net zo onmisbaar voor een productieve dag als je eerste bakje koffie.

De verkrijgbare producten kunnen per land verschillen.

GERELATEERDE PRODUCTEN

Gerelateerde verhalen

5 manieren waarop de nieuwe QuietComfort II oordopjes de grenzen voor oordopjes verleggen
De beste hoofdtelefoon en oordopjes voor op het werk