WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

Hoe noise cancelling-hoofdtelefoons vliegreizen aangenamer maken

Je hebt al genoeg aan je hoofd wanneer je gaat vliegen. Een noise cancelling-hoofdtelefoon kan de oplossing zijn.

Hoe noise cancelling-hoofdtelefoons vliegreizen aangenamer maken

Waar je ook naartoe gaat, het vliegtuig is een snelle manier om je bestemming te bereiken. Maar geen stille.

Dr. Amar Bose besefte dat in 1978 aan boord van een vlucht van Zürich naar Boston. Luchtvaartmaatschappijen begonnen al in 1963 met het aanbieden van audio-entertainment tijdens vluchten in de vorm van pneumatische hoofdtelefoons: buisvormige headsets die eruitzagen als stethoscopen. Eind jaren 70 werden deze vervangen door elektronische hoofdtelefoons. Toen dr. Bose deze voor het eerst opzette op weg naar Boston, was hij zowel enthousiast als teleurgesteld. De elektronische hoofdtelefoon leverde prima geluid, maar de vliegtuigcabines waren te lawaaiig om het goed te kunnen horen.

Toen kreeg dr. Bose een ingeving. Op basis van natuurkundige principes bedacht hij een headset met een microfoon die omgevingsgeluid detecteert en elektronica die een gelijkwaardig en tegengesteld signaal genereert dat het geluid neutraliseert voordat dit het trommelvlies bereikt. De eerste noise cancelling-hoofdtelefoon was geboren.

Tegenwoordig zijn noise cancelling-hoofdtelefoons voor op reis er in allerlei soorten en maten. En hoewel ze niet kunnen voorkomen dat de passagier achter je tegen je stoel duwt of de geur van de visburrito in rij 34 kunnen wegnemen, zijn ze perfect voor het oplossen van vier veelvoorkomende problemen tijdens vliegreizen.

Probleem 1: geluid in de cabine

Het constante lawaai in vliegtuigen was een van de problemen die dr. Bose inspireerde om noise cancelling-hoofdtelefoons te ontwikkelen. De draaiende motor, suizende wind en zoemende airco produceren een zachte maar constante ruis, waardoor de audio van films, series en ander entertainment moeilijk te horen is. Misschien is dat de reden waarom je tijdens een vlucht tegenwoordig net zoveel noise cancelling-hoofdtelefoons ziet als laptops en koffiebekers. De Hoofdtelefoon 700 en QuietComfort® 35 Draadloze Hoofdtelefoon II staan niet alleen bekend om het feit dat ze lawaai in de cabine kunnen onderdrukken, maar ook om hun hoogwaardige geluid. Omdat beide hoofdtelefoons worden geleverd met een aux-kabel, kun je je hoofdtelefoon aansluiten op het entertainmentsysteem van het vliegtuig. Of je nu in de stemming bent voor muziek, een film, tv-programma of podcast, het geluid is helder en levendig. En het mooiste is dat je het volume niet onaangenaam hard hoeft te zetten om iets te kunnen horen. Zelfs als de persoon naast je erg dicht bij je zit, heb je nu in ieder geval in je eigen kleine audiobubbel. Wanneer je je hoofdtelefoon uiteindelijk afzet, sta je misschien versteld als je merkt hoeveel herrie er in een vliegtuigcabine is!

Als je meer geïntrigeerd wordt door de uiterst populaire, volledig draadloze in-ear (TWIE – true wireless in-ear) oordopjes, zijn de Bose QuietComfort® Oordopjes voortaan het eerste wat je inpakt. Deze compacte oordopjes bieden rijk, levensecht geluid en noise cancelling die net zo effectief is als bij traditionele over-ear hoofdtelefoons. En als je vlucht maximaal zes uur duurt, zou één acculading meer dan genoeg moeten zijn tot aan je bestemming. Bij een langere vlucht kun je de oordopjes even in het oplaadetui doen. Na 15 minuten opladen kun je de oordopjes weer twee uur gebruiken. Omdat vliegtuigen momenteel niet zijn uitgerust met entertainmentsystemen met Bluetooth®, zijn er geen TWIE-oordopjes op de markt die geschikt zijn voor entertainment tijdens je vlucht. Als je dus films wilt streamen, moet je die eerst naar je apparaat downloaden voordat je kunt kijken.

En voor iedereen die alleen noise cancelling-oordopjes wil gebruiken maar tijdens de vlucht wel naar films wil kijken, is de QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling Hoofdtelefoon een uitstekende keuze. Omdat deze oordopjes een kabel hebben, kun je ze rechtstreeks op de hoofdtelefoonaansluiting aansluiten. De noise cancelling-functie werkt op de accu en gaat tot 16 uur mee zonder opladen. En zelfs als de accu leeg is, kun je met de kabel genieten van wat je ook maar luistert.

Probleem 2: praatgrage buren

Reisbureau Agoda vroeg meer dan 10.000 reizigers wereldwijd wat ze het irritantst vinden tijdens het reizen. Lawaaiige passagiers stonden boven aan de lijst.

Omdat je nooit weet of je naast Stille Sam of Praatgrage Peter zit, moet je niet vergeten een noise cancelling-hoofdtelefoon mee te nemen. Als je die opzet, is het voor je buren heel duidelijk dat je liever niet gestoord wilt woorden voor een praatje. En als je buurman ervoor kiest om met een andere passagier te kletsen, hoor je alleen je muziek, film of podcast.

Maar er zijn ook dingen die je wel moet horen. Bijvoorbeeld een mededeling van de piloot of het cabinepersoneel. Daarom is het zo handig om verschillende noise cancelling-niveaus te hebben. Met de Bose Noise Cancelling Hoofdtelefoon 700 en Bose QuietComfort® Oordopjes kun je kiezen uit 11 verschillende niveaus, waaronder een Conversation Mode waarmee je noise cancelling kunt pauzeren wanneer dat nodig is. En QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling Hoofdtelefoons hebben de Aware Mode, waarmee je met één druk op de knop hoort wat er om je heen gebeurt.

Probleem 3: vliegangst

Vlieg je niet graag? Je bent niet de enige. Volgens de Anxiety and Depression Association of America is 20% van de Amerikaanse bevolking zo bang om te vliegen dat ze niet op vakantie gaan en geen baan aannemen waarvoor reizen noodzakelijk is. Als je last hebt van vliegangst, kun je een noise cancelling-hoofdtelefoon overwegen. Daarmee creëer je gemakkelijk een stille bubbel voor jezelf. Bovendien klinkt je muziek levensecht. Dankzij deze belangrijke combinatie is een noise cancelling-hoofdtelefoon een geweldige optie voor mensen die kampen met stress. Volgens dit artikel uit 2019 kan muziek de hartslag vertragen en daarmee het tempo van je ademhaling en je emotionele stress verlagen. En Britse neurowetenschappers ontdekten in 2017 dat bepaalde muziek angst met maar liefst 65% kan verminderen. Ze stelden ook een lijst samen met de tien meest rustgevende nummers ooit. Je kunt ze allemaal beluisteren via een gratis Spotify® afspeellijst, samengesteld door Inc.com-schrijver Melanie Curtin.

Muziek en natuurgeluiden zijn niet de enige optie. Dankzij de Bluetooth connectiviteit kun je de noise cancelling-hoofdtelefoons en oordopjes van Bose ook gebruiken om bijvoorbeeld naar Headspace of andere mobiele apps te luisteren die je bij ademhalingsoefeningen of zelfs meditatiesessies begeleiden.

Probleem 4: moeite met ontspannen

Wanneer je in een vliegtuig zit, ben je je voortdurend bewust van de mensen om je heen. Mededelingen in de cabine. De drankenservice aan boord. Het onophoudelijke gekraak van chipszakken die worden opengemaakt. Het signaal dat je je riem moet vastmaken. De man die steeds naar willekeurige voorwerpen zoekt in het bagagevak. De zonwering die omhoog en omlaag wordt geschoven. En omhoog en omlaag. Je kunt lekker wegkruipen onder een deken en je verstoppen achter een slaapmasker, maar als je echt je persoonlijke oase wilt creëren, is er niets beters dan een noise cancelling-hoofdtelefoon.

Maar het gaat niet alleen om de geluiden die je buitensluit. Het gaat ook om waar je naar luistert. Met de Bose Music-app bedien je eenvoudig je muziek. Stream een rustgevende zender van je favoriete muziekstreamdienst via de Wi-Fi aan boord. Of kies een relaxte afspeellijst uit je eigen muziekbibliotheek.

Comfort is ook essentieel. QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling Hoofdtelefoons en QuietComfort® Oordopjes hebben geavanceerde eartiptechnologie die ze stevig maar zacht op hun plaats houden terwijl jij tot rust komt. Hoe lang je vlucht ook duurt, je kunt ze de hele tijd comfortabel dragen.

Als je alleen de cabinegeluiden wilt buitensluiten, zodat je in slaap kunt vallen en blijven tot de landing, dan zijn de Bose Sleepbuds™ II misschien de oplossing. In tegenstelling tot de andere producten op deze pagina, streamen ze geen muziek, films of podcasts. Deze kleine oordopjes spelen rustgevende geluiden af die je in slaap brengen.

Hoe je je tijd in de wolken ook wilt doorbrengen – een dutje doen, een film kijken of naar audio luisteren – noise cancelling-hoofdtelefoons of noise masking oordopjes maken het mogelijk.

De verkrijgbare producten kunnen per land verschillen

GERELATEERDE PRODUCTEN

  Je hebt het maximale aantal items (4) om te vergelijken geselecteerd.   Maximum van 4 items bereikt   Je kunt alleen gelijksoortige producten met elkaar vergelijken.   Vergelijk alleen gelijksoortige producten.
(0)
Selecteer 2 tot 4 producten om te vergelijken

GERELATEERDE VERHALEN

Nieuwe hoofdtelefoon, nieuwe oordopjes en de nieuwste ontwikkeling op het gebied van geluid.

Kooptips: noise cancelling-hoofdtelefoons

Zijn hoofdtelefoons van Bose geschikt voor op reis?

Ja. Bose Hoofdtelefoons zijn ideaal voor op reis, omdat ze ongewenst geluid kunnen blokkeren en een aangenamere luisterervaring bieden.

Wat zijn hoofdtelefoons voor op reis?

Een hoofdtelefoon voor op reis is specifiek ontworpen om mee te nemen en gemakkelijk onderweg te gebruiken, of je nu met het vliegtuig, de trein of de auto reist.

Welke functies zijn belangrijk voor een hoofdtelefoon voor op reis?

Let bij het kiezen van een hoofdtelefoon voor op reis op functies zoals noise cancelling, comfort, duurzaamheid, accuduur en draagbaarheid.

Wat doet noise cancelling-technologie bij hoofdtelefoons voor op reis?

De noise cancelling-technologie van hoofdtelefoons voor op reis is ontworpen om geluid van buitenaf te blokkeren, waardoor het gemakkelijker wordt om van muziek of films te genieten in een lawaaiige omgeving.

Zijn er hoofdtelefoons voor op reis met een ingebouwde microfoon voor telefoongesprekken?

Ja. Onze hoofdtelefoons hebben ingebouwde microfoons waarmee je onderweg handsfree kunt bellen.              

Kan een hoofdtelefoon voor op reis onderweg worden opgeladen?

Ja. Veel hoofdtelefoons voor op reis worden geleverd inclusief een oplaadetui waarmee de hoofdtelefoon onderweg kan worden opgeladen. Hierdoor zijn ze ideaal voor lange reizen.

Zijn noise cancelling-hoofdtelefoons ook goed voor op reis?

Ja. Onze noise cancelling-hoofdtelefoons zijn ideaal voor op reis omdat ze het geluid van vliegtuigen, treinen of motoren van auto's kunnen blokkeren, waardoor je makkelijker kunt slapen of ontspannen.

Kunnen noise cancelling-hoofdtelefoons voor werk ook worden gebruikt voor op reis?

Ja. Noise cancelling-hoofdtelefoons voor werk zijn meestal ook uitermate geschikt voor op reis, doordat ze het geluid van bijvoorbeeld een vliegtuig of trein kunnen blokkeren.