WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

Thuiswerken als een pro

Er komt veel meer kijken bij thuiswerken dan even in je pyjama je laptop opstarten. Het is niet makkelijk om elke ochtend weer op tijd aan de slag te gaan en de concentratie vast te houden als je dit moet combineren met je gezinsleven. Gelukkig is er allemaal advies en informatie beschikbaar over het productief inrichten van je werkdag. We hebben de beste tips, tools en inspiratie verzameld zodat jij het beste van je situatie kunt maken.

Zorg voor een werkruimte

Waar en hoe je de werkdag doorbrengt, kan een grote invloed hebben op je werk – en op je gezinsleven. Daarom benadrukken veel experts en pro’s het belang van 1) een speciale werkplek, zelfs als je geen thuiskantoor hebt, en 2) de juiste hulpmiddelen.

Een eetkamertafel, een deel van de woonkamer of zelfs een omgebouwde inloopkast – elke ruimte kan worden omgetoverd tot een geschikte werkplek met de juiste hulpmiddelen. De ideale ruimte is een comfortabele werkplek waarin je je goed kunt concentreren en moeiteloos kunt communiceren. Verder moet je er ergonomisch kunnen werken.

Zorg voor de juiste mindset

Overschakelen naar de werkmodus is niet zo makkelijk als het leven thuis gewoon doorgaat. Je hebt de juiste mindset nodig om je te concentreren op je werk en tegelijkertijd de juiste balans en grens te bepalen voor werk en privé. Makkelijker gezegd dan gedaan – of niet?

Een goede manier om over te schakelen naar de werkmodus en je concentratie vast te houden is het opbouwen van een routine en zorgen voor zo min mogelijk afleiding. Sta elke ochtend dezelfde tijd op, kleed je aan en zet aan het eind van je werkdag de computer ook uit. Maar met routine is nog niet alles voor elkaar. Afleiding kan een groot probleem zijn. Achtergrondmuziek, witte ruis en noise cancelling-hoofdtelefoons helpen je geluiden buiten te sluiten en je te concentreren op het werk.

Gebruik een gadget (of 3)

Van apps die zorgen dat je geconcentreerd blijft tot technologie waarmee je je werk beter kunt doen, de juiste tools kunnen een groot verschil maken. En wie wil er nu geen handige gadget? We hebben een aantal tools en technologieën op een rijtje gezet die je helpen effectiever te werken – ook thuis.

De grootste hits

Tot slot nog een selectie met de echte toppers. Van inspirerende- en motiverende afspeellijsten tot onze favoriete gadgets, tools, tips en tricks. Hier vind je alles om het thuiswerken wat extra schwung te geven. Veel plezier!