WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

5 manieren waarop pilotenheadsets worden geüpgraded

Mannelijke piloot met de Bose A30 Aviation Headset

Pilotenheadsets zijn cruciale hulpmiddelen voor piloten van alle niveaus en dragen bij aan een comfortabele, probleemloze en veilige vlucht. Daarom gebruiken ze vaak de beste technologie en de nieuwste innovaties. En de noise cancelling-technologie van Bose is zelfs ontworpen met het oog op piloten. De functies en mogelijkheden zijn in de afgelopen decennia alleen maar toegenomen, en de Bose A30 Aviation Headset is daar het beste voorbeeld van.

De nieuwe headset lijkt dan misschien op zijn voorganger, de A20 Aviation Headset, maar dankzij diverse upgrades tilt hij je vliegervaring naar een hoger niveau. Ontdek waarom.

1. Minder druk op de oren

De innovatieve draaiveer in het midden bovenaan de hoofdband van de pilotenheadsets van Bose houdt piloten comfortabel op lange vluchten. Hoewel de A20 dankzij dit centrale ontwerpkenmerk al bekend kwam te staan als uiterst comfortabel, gaat de A30 zelfs nog een stap verder door de druk op de oren met 20% te verminderen over een breed scala aan hoofdmaten. Zo kunnen piloten de headsets voor langere tijd ophouden in plaats van ze regelmatig te moeten afzetten om de druk op hun oren te verlichten.

Vrouwelijke piloot met de Bose A30 Aviation Headset
Piloot en passagier met de Bose A30 Aviation Headset in een klein privévliegtuig

2. Drie modi van actieve geluidsblokkering

Als een van de uitvinders van noise cancelling-technologie besteedt Bose bijzondere aandacht aan deze functie en hoe ze piloten helpt. De A30 legt de lat voor headsettechnologie nog hoger met drie verschillende modi van actieve noise cancelling. Dit betekent dat piloten het blokkeringsniveau kunnen aanpassen aan hun situatie. De hoge noise cancelling-modus is ideaal voor kleine vliegtuigen en vliegtuigen met zuigermotoren, die vaak erg veel lawaai maken. Lage noise cancelling is daarentegen nuttig voor communicatie in stillere straalvliegtuigen. In deze modus vermindert de headset het laagfrequente geronk van de motor, maar kan nog steeds spraak worden opgevangen. Zo kun je in gesprek blijven met copiloten of andere mensen in de cockpit. De medium-modus biedt de mate van demping die veel piloten mogelijk verkiezen in vliegtuigen met een drukcabine.

3. Tikbediening om door te praten

Nu piloten toegang hebben tot uiterst comfortabele headsets, hoeven ze hun headset niet af te zetten om zich comfortabel te voelen op lange vluchten. Met deze nieuwe functie zetten twee tikken op een oorschelp die betreffende oorschelp in de lage noise cancelling-modus. Zo kunnen piloten in straalvliegtuigen en minder lawaaierige omgevingen – die anders misschien een oorschelp zouden hebben afgedaan om iemand naast hen te horen die niet op de intercom was – gewoon doorpraten.

Mannelijke piloot met de Bose A30 Aviation Headset
Piloot en copiloot met Bose A30 Aviation Headsets

4. Verbeterde kabel

De kabel van de A30 is lichter en soepeler dan ooit, zodat hij nooit in de weg zit. Het verbeterde materiaal draagt bij aan het algehele comfort van de headset. Het is flexibel, zacht en uiterst buigzaam. Andere kabels zijn misschien hinderlijk, maar met deze handige kabel kunnen piloten zich concentreren op een veilige en comfortabele vlucht zonder in te boeten op bestendigheid of prestaties op kritieke gebieden zoals weerstand tegen elektromagnetische interferentie.

Een gezin in een klein vliegtuig met Bose A30 Aviation Headsets

5. Geavanceerde actieve noise cancelling

Bovenal is heldere audio belangrijk voor communicatie. De kakofonie van radio's waar piloten naar moeten luisteren is al uitdagend genoeg zonder extra omgevingsgeluid. Actieve geluidsisolatie vervaagt het achtergrondgeluid zodat piloten de luchtverkeersleiding luid en duidelijk kunnen horen. De A30 is gebouwd op een geavanceerd digitaal systeem voor geluidsisolatie.

Piloot in een cockpit met de Bose A30 Aviation Headset draait zich om naar zijn hond

Vlieg in stijl

De A30 behoudt de beste aspecten van eerdere generaties pilotenheadsets, maar introduceert tegelijkertijd betere materialen en geavanceerde technologie. De headset heeft alles wat je verwacht van een hoogwaardige pilotenheadset, waaronder een batterijduur van meer dan 40 uur, Bluetooth-opties en een passieve modus met een handige automatische uitschakelfunctie. En hoewel de A30 baanbrekende headsettechnologie op de markt brengt, voldoet hij toch aan de luchtvaartveiligheidseisen en aan de nieuwste FAA- en EASA TSO-normen. Vlieg in stijl – en comfort – met dit nieuwe, gestroomlijnde ontwerp. De toonaangevende technologie van Bose is tenslotte de reden waarom ook passagiers tijdens hun vlucht op ons vertrouwen voor de beste noise cancelling hoofdtelefoon.

De verkrijgbare producten kunnen per land verschillen.

GERELATEERDE PRODUCTEN