Bose Smart Soundbar 600

Verkocht vanaf 2022 tot nu

Niets gevonden. Voer een geldige zoekopdracht in (bijv. hulp met verbinding maken, geen audio uit hoofdtelefoon etc.).

Over Dolby Atmos®-compatibiliteit

Meer informatie over hoe Dolby Atmos kan worden afgespeeld via je Bose ® SoundBar

Dolby Atmos en wat er nodig is om het te ontvangen

Dolby Atmos is een audio-indeling die wordt uitgebreid met bestaande Dolby Surround Sound-technologieën door hoogtekanalen toe te voegen voor een verticaal verbeterde luisterervaring. De Bose Smart Soundbar 900 kan alleen Dolby Atmos-inhoud afspelen als deze is aangesloten op een HDMI-aansluiting met een High-Speed HDMI-kabel op een TV met ARC- (Audio Return Channel) of eARC-functionaliteit (Enhanced Audio Return Channel). Dolby Atmos-inhoud wordt gecodeerd met een van de drie audiocodecs: Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD of Dolby MAT. Dolby Digital Plus is de enige codec die Dolby Atmos-inhoud kan leveren via een HDMI ARC-verbinding, omdat deze de minste hoeveelheid bandbreedte gebruikt als gevolg van de hoge mate van gegevenscompressie, die vaak wordt beschreven als 'met verlies'. Dolby TrueHD en Dolby MAT zijn 'verliesloos' in hun methoden voor het comprimeren van gegevens en beide vereisen de aansluiting op de SoundBar via een HDMI eARC-aansluiting van een TV. Dolby Atmos-inhoud wordt niet geleverd via optische verbindingen of via draadloze verbindingen via Bluetooth, AirPlay of Chromecast.

5.1 Surround Sound
Dolby Digital
Dolby Atmos (met verlies)
Dolby Digital Plus
Dolby Atmos (zonder verlies)
Dolby TrueHD of Dolby MAT
 Optisch Ja Nee Nee
 HDMI ARC Ja Ja Nee
 HDMI eARC Ja Ja Ja Ja

De meeste videostreamingservices die Dolby Atmos-content aanbieden, maken gebruik van de Dolby Digital Plus-codec. Fysieke media, zoals Blu-ray Discs, maken doorgaans gebruik van de Dolby TrueHD-codec. Dolby MAT wordt gebruikt door live tv-uitzendingen en gameconsoles voor het direct coderen. Zelfs als een streamingservice of apparaat Dolby Atmos ondersteunt, is niet elk tv-programma of elke film beschikbaar met Dolby Atmos-audio. Bij sommige apparaten en services is het afspelen van Dolby Atmos mogelijk niet standaard ingeschakeld. De audio-instellingen van de TV, aangesloten apparaten en apps moeten worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze allemaal correct zijn geconfigureerd. Raadpleeg de fabrikant van het apparaat voor meer informatie over de juiste instellingen.

De audio-indeling bepalen van de inhoud die wordt afgespeeld:

Open de Bose Music-app en selecteer de SoundBar. Wanneer audio van een optische of HDMI ARC-verbinding wordt afgespeeld via de SoundBar, tikt u op „afspelen vanaf TV” onder aan de app. In het scherm dat verschijnt, geeft het audio-formaat een van de volgende indelingen weer:
  • LPCM
  • Dolby Digital
  • Dolby Digital Plus
  • Dolby TrueHD
  • Dolby Atmos
Als de weergegeven audio-indeling niet overeenkomt met wat u verwacht, kunt u de audio-instellingen van uw TV en de aangesloten apparaten controleren en aanpassen. Audio-indeling en doorvoerinstellingen moeten mogelijk worden gewijzigd van 'uit' of 'Auto' in 'aan'.