De Bose-skill voor Amazon Alexa gebruiken (met video)

meer...

Met de Bose-skill voor Alexa kun je muziek afspelen op je SoundTouch systems met een spraakopdracht aan een Amazon Alexa-apparaat. De skill is compatibel met alle SoundTouch systems.

Opmerking: Amazon Alexa is niet in alle talen en landen beschikbaar.

Aan de slag

Open de SoundTouch-app en installeer beschikbare updates. Wanneer je de SoundTouch-app opent, krijg je een melding wanneer er een update beschikbaar is voor het systeem. Installeer eventueel beschikbare updates.

Koppel je SoundTouch-account aan de Alexa-app. Als je de Alexa-app niet hebt, installeer je deze via de app store van je mobiele apparaat. Vervolgens meld je je aan bij de app via je Amazon-account:

• Open op je mobiele apparaat de Amazon Alexa-app
  • Selecteer ‘Skills’ in het appmenu
  • Geef ‘Bose’ op in het zoekveld en selecteer het zoekpictogram
  • Selecteer de Bose-skill in de zoekresultaten
  • Kies ‘Inschakelen’
  • Desgevraagd geef je de gebruikersnaam en het wachtwoord voor je SoundTouch-account op

Koppel je muziekdiensten in de Alexa-app. De Bose-skill voor Alexa ondersteunt Amazon Music, TuneIn en SiriusXM. Voeg als volgt de gewenste dienst(en) toe aan de Alexa-app:

• Open op je mobiele apparaat de Amazon Alexa-app
  • Selecteer in het appmenu ‘Instellingen > Muziek en media’
  • Selecteer de gewenste muziekdienst
  • Selecteer ‘Account koppelen aan Alexa’ en geef je accountgegevens voor die muziekdienst op

Nu kun je Alexa gebruiken met je SoundTouch systems

Vraag Alexa gewoon je SoundTouch system te bedienen. Gebruik de naam die je het systeem hebt gegeven in de SoundTouch-app. Als je je systeem ‘Keuken’ hebt genoemd, kun je bijvoorbeeld deze opdrachten proberen:

• Alexa, speel jazz in de keuken.
  • Alexa, zet het geluid harder in de keuken.
  • Alexa, wat wordt er afgespeeld in de keuken?