WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

Inzicht in open-ear audiotechnologie

Vrouw draagt Bose Ultra open oordopjes

Ga je wel eens zo op in je muziek dat je gewoon helemaal niet kunt stoppen met luisteren? Zelfs wanneer je even een gesprek moet voeren of op je omgeving wilt letten? Als dat zo is, dan is een open-ear hoofdtelefoon echt iets voor jou. Met open-ear audio houd je contact met je omgeving zonder ook maar één beat te missen.

Dit type oordopjes had in het verleden een paar nadelen, zoals een minder goed geluid en een lomp, oncomfortabele ontwerp. Maar nu zijn er de Bose Ultra open oordopjes. Welkom bij de toekomst van open-ear technologie, met een verbeterd diep en rijk geluid, extreem comfortabele pasvorm en het gebruik van ruimtelijke audiotechnologie met head-tracking. En het allerbelangrijkste: hun volledige openheid.

Hier vind je alles wat je moet weten over open-ear technologie. Dan begrijp je waarom de nieuwe open oordopjes van Bose de toekomst zijn van wearable tech.

Wat is een open-ear hoofdtelefoon?

De meeste populaire draadloze oordopjes hebben tegenwoordig een in-ear ontwerp, wat betekent dat ze vrij diep in je oor zitten en siliconen oortips hebben om je gehoorkanaal af te sluiten, zodat muziek binnen blijft en ander geluid buiten.

Open oordopjes zijn anders. Zoals de naam al doet vermoeden, zit een open-ear hoofdtelefoon niet in je oor en blokkeren ze je gehoorkanaal niet. In plaats daarvan zitten deze oordopjes verder naar buiten op je oor, waarbij ze meestal om de rand van je oor wikkelen of vasthaken voor stabiliteit. Zo heb je het beste van twee werelden: je kunt alles om je heen blijven volgen en toch genieten van een uitstekende geluidskwaliteit.

Je vraagt je misschien af hoe open oordopjes geluid in je oren kunnen laten klinken als ze niet in je gehoorkanaal zitten. Er zijn twee manieren waarop dit gebeurt: beengeleiding en luchtgeleidingstechnologie.

  • Been- of botgeleiding: geloof het of niet, maar bij een hoofdtelefoon met beengeleiding worden het gehoorkanaal en trommelvlies helemaal omzeild. In plaats daarvan stuurt deze technologie geluid als trillingen rechtstreeks naar de botten van je hoofd. De trillingen worden via je botten doorgegeven aan het binnenoor, waar je ze vervolgens ‘hoort’ als geluid. Het belangrijkste voordeel van een hoofdtelefoon met beengeleiding is dat deze je oor helemaal niet blokkeert. Je hoort alles wat er om je heen gebeurt, wat deze hoofdtelefoons populair maakt bij hardlopers en fietsers. Het grote nadeel van beengeleiding is echter dat de geluidskwaliteit hier vaak onder lijdt, omdat de geproduceerde trillingen de subtiele nuances van muziek en ander geluid niet kunnen overbrengen. Daarnaast moeten de speakers strak tegen het hoofd zitten voor een optimale werking, wat sommige mensen onprettig vinden.
  • Luchtgeleiding: luchtgeleiding is een meer traditionele methode van geluidsoverdracht. Simpel gezegd is dit gewoon geluid dat je oren binnenkomt, op dezelfde manier waarop je bijna alle dingen hoort. De Bose Ultra open oordopjes omsluiten de buitenkant van je oor op korte afstand van je gehoorkanaal en maken gebruik van luchtgeleiding. Dit resulteert in een beter geluid dan beengeleiding en de gepatenteerde OpenAudio-technologie van Bose zorgt voor een indrukwekkende luisterervaring.
Vrouw draagt Bose Ultra open oordopjes

De voordelen van een open-ear hoofdtelefoon

Hoewel sommige mensen houden van het aansluitende ontwerp van een in-ear hoofdtelefoon, waardoor geluiden van buitenaf worden geblokkeerd, is dit misschien niet voor elke situatie even handig. Een veel gehoorde klacht over in-ear hoofdtelefoons is dat ze oncomfortabel kunnen zijn, vooral als je ze langere tijd draagt, bijvoorbeeld tijdens je werk of wanneer je in huis bezig bent. Bose Ultra open oordopjes kenmerken zich door hun ongelooflijke comfort, waardoor je ze zo lang kunt dragen als je wilt.

En dankzij OpenAudio-technologie ben je je er beter van bewust wanneer mensen tegen je praten. Of je nu op kantoor bent, in een winkel, op de sportschool of gewoon thuis, je hoeft je oordopjes niet meer uit te doen om een gesprek te voeren. Met een comfortabele pasvorm die je de hele dag kunt dragen.

De beste open oordopjes leveren bovendien altijd perfect geluid. Je hoort elke beat van je favoriete nummer en alle commentaar van je dagelijkse podcast, terwijl je toch alert blijft op je omgeving.

Man draagt Bose Ultra open oordopjes

Waarin verschilt Bose OpenAudio?

De exclusieve OpenAudio-technologie van Bose helpt bij het ontwikkelen van een nieuw type open oordopjes, met het comfort en de geluidskwaliteit die jij wilt.

OpenAudio is een innovatieve luchtgeleidingsmethode die rijk, genuanceerd geluid naar je oor brengt en tegelijkertijd het weglekken van geluid minimaliseert, zodat je geen noot mist. Met OpenAudio-technologie ervaar je een volledig audiobereik, inclusief duidelijke dialogen en diepe bastonen. Zo kun je optimaal genieten van alle soorten muziek, van complexe klassieke symfonieën tot dancemuziek met een rijke bas. En terwijl jij geniet van overweldigend goed geluid, horen de mensen om je heen helemaal niets.

En dat is niet het enige voordeel van OpenAudio. OpenAudio garandeert een indrukwekkende luisterervaring, maar zorgt ook voor volledige openheid naar je omgeving. Zelfs wanneer je muziek wordt afgespeeld, kun je je trainingsmaatje horen tijdens het hardlopen of de vraag horen van een collega. Het bewustzijnsniveau is zelfs beter dan in de Aware-modus van de Bose QuietComfort Ultra oordopjes. Een uitstekende keuze dus als je je altijd wil horen wat er om je heen gebeurt.

Vrouw die het oplaadetui van de Bose Ultra open oordopjes vasthoudt met de oordopjes in de etui

Vernieuwde oordopjes om de hele dag te dragen

Bose presenteert de nieuwe generatie comfortabele open oordopjes, die de hele dag comfortabel zitten en perfect geluid leveren.

In plaats van een traditioneel over-ear ontwerp, heeft deze hoofdtelefoon een fraai design dat op zijn plaats blijft rond de buitenste rand van je oor, vergelijkbaar met een earcuff. Ze zijn verkrijgbaar in twee kleuren, Zwart of Rookwit, beide met opvallende metallic details. Dit is niet alleen een stijlvol ontwerp, het zorgt ook voor superieure stabiliteit en maximaal comfort. Zo kun je ze de hele dag dragen zonder er last van te krijgen.

Tot slot hebben ze een afspeeltijd van 7,5 uur per oplaadbeurt (4,5 uur met Immersive Audio ingeschakeld) en een stand-bytijd van 48 uur, voor het geval je ze de hele dag wilt gebruiken tot je volgende telefoongesprek binnenkomt. Het handige oplaadetui voegt nog eens 19,5 uur luistertijd toe (12,5 uur met Immersive Audio ingeschakeld), en dankzij de Bose SimpleSync-technologie kun je je open oordopjes snel en eenvoudig koppelen aan andere compatibele luidsprekers van Bose.

Vrouw draagt Bose Ultra open oordopjes

De toekomst van open-ear hoofdtelefoons

Of je nu altijd onderweg bent en oordopjes nodig hebt om je lifestyle bij te houden, of gewoon de meest comfortabele, innovatieve open oordopjes wilt die op dit moment verkrijgbaar zijn: de nieuwe Bose Ultra open oordopjes veranderen de manier waarop je van je favoriete audio geniet. Het innovatieve ontwerp is revolutionair door het natuurlijke bewustzijn, waardoor je oren open blijven voor de wereld om je heen. Daarnaast is e audiokwaliteit ongeëvenaard en zet het een nieuwe norm voor open-ear hoofdtelefoons.

GERELATEERDE PRODUCTEN

Gerelateerde verhalen

Voordelen van Bose Ultra open oordopjes