Vrijblijvende proefperiode van 90 dagen, 2 jaar garantie en gratis standaardlevering bij bestellingen boven de € 45
Twee Bose Noise Cancelling Headphones 700 in zwart en Luxe Silver op een tafel met koffie, een boek en een tablet

Een bericht van onze President en COO

Jim Scammon, President en Chief Operating Officer

Aan het begin van fiscaal jaar 2020 hadden we nooit gedacht dat het jaar op deze manier zou verlopen. De COVID-19-pandemie had gevolgen voor het dagelijks leven van ons allemaal en eiste wereldwijd een aanzienlijke menselijke en economische tol. De wereldwijde maatschappelijke onrust na de tragische dood van George Floyd benadrukt nog eens dat we meer moeten doen om sociale gerechtigheid overal te ondersteunen. Dit jaar worden we er meer dan in de recente geschiedenis aan herinnerd dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en dat we gezamenlijke verantwoordelijkheden hebben ten opzichte van elkaar en onze gemeenschappen.

Juist in deze unieke tijd is blijvende toewijding aan duurzaamheid een van de manieren waarop we een verschil kunnen maken, nu en voor toekomstige generaties.

In fiscaal jaar 2020 bleef Bose vooruitgang boeken op het gebied van duurzaamheid. Dit is te danken aan de passie en toewijding van onze medewerkers. Onze fabriek in Tijuana, Mexico, heeft bijvoorbeeld de duurzaamheidsdoelstellingen gehaald: de fabriek heeft drie jaar op rij het energieverbruik en de afvalhoeveelheid verminderd. Uit onze producten en verpakkingen verwijderen we op vrijwillige basis stoffen waar mensen zich mogelijk zorgen om maken. De eerste stap van deze missie hebben we voltooid. Medewerkers uit de hele wereld hebben het voortouw genomen: ze identificeerden mogelijkheden en grepen ze aan, en ze organiseerden initiatieven voor hun lokale gemeenschappen.

Naar aanleiding van COVID-19 hebben we krachtige stappen genomen om onze medewerkers te beschermen en te ondersteunen. We boden thuiswerkbegeleiding aan medewerkers die hun werk op afstand konden doen. Waar mogelijk gaven we verlof aan medewerkers die hun werk niet op afstand konden doen, om zo de tijd te overbruggen en sociale zekerheid te kunnen blijven bieden. Ook hebben we de focus van onze liefdadigheidsacties grotendeels verlegd naar COVID-19-noodhulp.

Als reactie op sociaal onrecht hebben we onze steun uitgesproken voor de vreedzame protesteerders die opkwamen voor elementaire mensenrechten.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van hoe we onze duurzaamheidsprincipes blijven toepassen op onze werkwijze. Deze update van het duurzaamheidsrapport voor 2020 beschrijft nog veel meer van die manieren. Tijdens het lezen zul je begrijpen waarom ik zo trots ben op de stappen die we vorig jaar hebben genomen – en waarom ik vooral zo trots ben op de getalenteerde en gepassioneerde medewerkers van Bose die dit mogelijk hebben gemaakt.

Met vriendelijke groet,
Jim Scammon
President en Chief Operating Officer