Bestel vandaag nog en profiteer van gratis verzending.

Cookiebeleid

Bij Bose respecteren we dat u zich zorgen maakt over privacy en we stellen de relatie die we met u hebben zeer op prijs.
Dit beleid is van toepassing op Bose B.V., gevestigd aan de Gorslaan 60, 1441 RG Purmerend, Nederland.
Zoals veel andere bedrijven gebruiken ook wij technologie op onze website om informatie te verzamelen waarmee wij uw online ervaring kunnen verbeteren.
Met de cookies die wij gebruiken kunnen we onze website laten werken en leren wij welke informatie en advertenties onze bezoekers het meest waarderen.
In dit cookiebeleid wordt het volgende uitgelegd:

• Wat zijn cookies?
  • Welke informatie we verzamelen en waarom
  • Het type cookies dat wij gebruiken
  • Hoelang cookies op uw apparaat worden opgeslagen
  • Hoe cookies moeten worden beheerd
  • Wat er gebeurt als u alle cookies weigert
  • Wijzigingen van het cookiebeleid
  • Hoe u contact met ons kunt opnemen

Wat zijn cookies?

Een cookie is een tekstbestand met informatie die naar uw computer of mobiele apparaat wordt gedownload zodra u een website bezoekt. Cookies zijn nuttig omdat websites er apparaten van gebruikers mee kunnen herkennen. Cookies worden vervolgens bij elk volgende bezoek teruggezonden naar de oorspronkelijke website en naar andere websites die dat cookie herkennen. Voor meer informatie over cookies gaat u naar: www.allaboutcookies.org.
Wanneer wij in dit beleid naar cookies verwijzen, willen we daarmee alle apparaten dekken inclusief webbakens en logbestanden. Voor meer informatie over die extra hulpmiddelen raadpleegt u onze Glossary.

Welke informatie we verzamelen en waarom

Wij gebruiken cookies om informatie te verwerken en zo beter te leren wat u van onze site wilt, onder andere om onze klanten een prettige en blijvende ervaring te bieden.
Enkele voorbeelden van de typen informatie die wij via cookies verzamelen, zijn:

• hoeveel gebruikers de Bose®-website gebruiken, hoe vaak de site wordt bezocht, welke pagina's op de site worden bezocht, hoe er wordt doorgeklikt op de site en de totale tijd die op de website is besteed;
  • de website die werd bezocht voor de Bose®-website;
  • of u onze website eerder hebt bezocht of dat u een nieuwe bezoeker bent;
  • of u onze website eerder hebt bezocht of dat u een nieuwe bezoeker bent;
  • uw aankopen en bestellingen, en
  • uw gebruikersnaam, wachtwoord, browsertype en IP-adres, zodat we u bij toekomstige bezoeken kunnen herkennen.

Let op: we verzamelen niet uw naam of e-mailadres via cookies.

Daarnaast kunnen cookies ons helpen bij het volgende:

• uw bezoek aan uw wensen aanpassen: we kunnen informatie over uw bezoek gebruiken om uw volgende bezoek aan onze site te verbeteren;
  • de advertenties en marketingberichten die u op deze site van ons of van derden ontvangt, aanpassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan websitefuncties waar u mogelijk in geïnteresseerd bent en aanbevelingen van accessoires voor uw Bose®-systeem, of informatie over bijvoorbeeld het uitbreiden van uw audiosysteem naar andere ruimten. Ons doel is u zo snel en eenvoudig mogelijk te bieden wat u zoekt, en
  • trends van klanten bekijken: we stellen informatie samen uit de bezoeken van duizenden bezoekers, en analyseren dit als geheel. Dit soort onderzoek is gericht op de identificatie van trends onder de vele bezoekers van onze site en niet zozeer op de analyse van informatie van afzonderlijke bezoekers.

Het type cookies dat wij gebruiken

Wanneer u onze website voor de eerste keer bezoekt, kunnen de volgende categorieën cookies op uw apparaat worden ingesteld:

First-party cookies
Deze cookies worden door Bose ingesteld. Voor het grootste deel zijn deze strikt noodzakelijk om u op de website te laten surfen en de functies ervan te laten gebruiken.

• Strikt noodzakelijke cookies – Deze cookies worden ingesteld door Bose. Door deze cookies kunt u de website gebruiken en bepaalde door u gevraagde functies gebruiken, zoals taalvoorkeuren opslaan of de mogelijkheid om bestellingen op de website te plaatsen.
  • Analysecookies – Deze cookies worden ingesteld door Bose om statistische informatie (opgeteld en anoniem) over het gebruik van de website door u en andere bezoekers te verzamelen. Met deze informatie kan Bose de functionaliteit van de website verbeteren.

Third-party cookies
Naast ons gebruik van deze toepassingen kunnen ook door bepaalde derden en gelieerde ondernemingen cookies op uw computer worden geplaatst en gebruikt, en in combinatie met webbakens.

• Strikt noodzakelijke cookies – Door deze cookies kunt u gebruikmaken van nuttige diensten en functies, zoals de online ondersteuning via chat.
  • Advertentiecookies voor online gedrag – Met deze cookies wordt informatie over uw browsergedrag en voorkeuren voor producten en diensten verzameld. Met deze informatie kunnen Bose en advertentienetwerken waarmee wij samenwerken relevante advertenties plaatsen op de meest voor de hand liggende locaties op partnerwebsites en op de websites van Bose. Derden of gelieerde ondernemingen kunnen bijvoorbeeld banneradvertentieprogramma's van Bose plaatsen op een website die niet van Bose zelf is.

Hoelang cookies op uw apparaat worden opgeslagen

Hoelang cookies op uw apparaat kunnen worden opgeslagen varieert, maar het kan over het algemeen in twee categorieën worden verdeeld: tijdelijk of persistent.

Tijdelijke cookies
We gebruiken op al onze beveiligde pagina's tijdelijke sessiecookies om een sessie-id aan u toe te wijzen en deze op te slaan zodat u zonder onderbrekingen naar de verschillende gedeelten van onze website kunt gaan. De sessie-id wordt ook gebruikt voor interne rapportagedoeleinden. U kunt niet worden geïdentificeerd op basis van de informatie en dit type cookie laat geen informatie op uw vaste schijf achter die kan worden opgehaald. De meeste van onze eigen cookies zijn sessiecookies die verlopen zodra u uw internetbrowser sluit.

Persistente cookies
Onze eigen analysecookies en cookies van derden zijn persistente cookies omdat wij ze gebruiken om bezoekerspatronen over langere tijd te ontdekken of om extra functies te bieden waarom u hebt gevraagd met betrekking tot het aanpassen van de website en opgeslagen of bewaarde inhoud. Ze kunnen voor een periode van 24 uur, een week of zelfs enkele jaren op uw computer worden opgeslagen, afhankelijk van de functie die ze ondersteunen.

Hoe cookies moeten worden beheerd

Wij stellen alleen cookies in op uw apparaat als u daarvoor toestemming hebt gegeven. Als u bepaalde categorieën cookies op onze websites niet wilt ontvangen, kunt u het volgende hulpprogramma gebruiken om u voor deze cookies af te melden. Let op: wij hebben wel een reeks cookies nodig om uw keuzes te onthouden wanneer u de website opnieuw vanuit dezelfde browser bezoekt.
Op dit moment is het technisch niet mogelijk om uw instellingen mee te nemen naar een andere browser of ander apparaat (bijv. uw computer of smartphone). U dient deze instellingen dus afzonderlijk op alle browsers/apparaten die u gebruikt te wijzigen. U moet deze voorkeuren telkens opnieuw instellen wanneer u een nieuwe browser of nieuw apparaat gebruikt.

Strikt noodzakelijke cookies

Deze cookies worden ingesteld door Bose. Door deze cookies kunt u de website gebruiken en bepaalde door u gevraagde functies gebruiken, zoals taalvoorkeuren opslaan of de mogelijkheid om bestellingen op de website te plaatsen.

Analysecookies

Deze cookies worden ingesteld door Bose om statistische informatie (opgeteld en anoniem) over het gebruik van de website te verzamelen. Met deze informatie kan Bose de functionaliteit van de website verbeteren.

Strikt noodzakelijke cookies van derden

Door deze cookies kunt u gebruikmaken van nuttige diensten en functies, zoals de online ondersteuning via chat. Deze worden aangeboden door partners van Bose.

Advertentiecookies voor online gedrag

Deze cookies worden door Bose of advertentiepartners gebruikt om informatie over uw browsegedrag en voorkeuren voor producten en diensten te verzamelen. Met deze gegevens kunnen Bose en partners relevante advertenties op partnerwebsites en op websites van Bose plaatsen.

Buiten dat bent u vrij om uw cookies via uw webbrowser te beheren. U kunt uw browser zo instellen dat u een melding krijgt wanneer u een cookie ontvangt, zodat u zelf kunt bepalen of u de cookie wilt accepteren. De cookie kan geen informatie op uw vaste schijf lezen en u kunt de cookie op elk gewenst moment verwijderen.

Als u niet zeker bent over het gebruik van cookies op uw apparaat, volgt u dan de onderstaande maatregelen om cookies die op uw apparaat zijn opgeslagen, te beheren.

Bij gebruik van Internet Explorer (IE) 9.0+:

Cookies uitschakelen:

• Ga naar 'Tools' (Extra) in de menubalk die wordt weergegeven en klik op 'Internet Options' (Internetopties)
  • Klik op het tabblad 'Privacy' bovenaan
  • Schuif de schuifbalk omhoog naar het gewenste privacyniveau

Bestaande cookies verwijderen:

• Ga naar 'Tools' (Extra) in de menubalk die wordt weergegeven en klik op 'Internet Options' (Internetopties)
  • Klik onder 'Browsing History' (Browsegeschiedenis) op het tabblad 'General' (Algemeen) en klik op 'Delete' (Verwijderen)

Bij gebruik van Firefox 2.0+ / 3.0+ / 4.0+:

Cookies uitschakelen:

• Ga naar 'Tools' (Extra) in de menubalk
  • Klik op 'Options' (Opties)
  • Klik op het tabblad 'Privacy'
  • Schakel het vakje 'Accept Cookies From sites' (Cookies van websites accepteren) uit

Bestaande cookies verwijderen:

• Ga naar 'Tools' (Extra) in de menubalk
  • Klik op 'Options' (Opties)
  • Klik op het tabblad 'Privacy'
  • Klik op 'Clear Now' (Nu wissen)
  • Selecteer 'Cookies'
  • Klik op 'Clear Private Data Now' (Persoonlijke gegevens nu wissen)

Bij gebruik van Google Chrome

Cookies uitschakelen:

• Ga naar het menu 'Tools' (Extra)
  • Klik op 'Options' (Opties)
  • Klik op 'Under the Hood' (Onder de kap)
  • Selecteer 'Cookie Setting' (Cookie-instelling) Selecteer vervolgens 'Block all Cookies' (Alle cookies blokkeren)

Bestaande cookies verwijderen:

• Ga naar het menu 'Tools' (Extra)
  • Klik op 'Options' (Opties)
  • Klik op 'Under the Hood' (Onder de kap)
  • Ga naar het gedeelte 'Privacy' en selecteer 'Show Cookies' (Cookies weergeven)
  • Er wordt een nieuw venster 'Cookies' geopend. Hier kunt u alle cookies van uw Google Chrome-browser zien
  • Klik op 'Remove All' (Alles verwijderen) om alle sporen van cookies te verwijderen
  • Als u alleen een bepaalde cookie wilt verwijderen, markeert u deze en klikt u op 'Remove' (Verwijderen)

Als u een browser gebruikt die niet in de bovenstaande lijst staat, raadpleeg dan de documentatie of online hulp van uw browser voor meer informatie.

Wat gebeurt er als u alle cookies weigert?

U kunt nog steeds sommige delen van onze websites gebruiken. Maar als u cookies uitschakelt, werken sommige nuttige functies niet.
U kunt bijvoorbeeld niet de online ondersteuning via chat gebruiken of producten kopen. Ook kunt u onze Store Locator niet gebruiken of pagina's met uw sociale netwerk delen.

Wijzigingen van het beleid

Dit beleid kan periodiek worden gewijzigd. We publiceren alle wijzigingen op deze website. Dit beleid geldt specifiek voor handelingen van Bose en is van toepassing op informatie die u online en via andere kanalen doorgeeft. Dit beleid wordt hier gepubliceerd voor uw gemak en is niet bedoeld om een bindende verplichting in te stellen. Als u vragen hebt, kunt u contact met ons opnemen.

Hoe u contact met ons kunt opnemen

Als u vragen hebt over ons gebruik van cookies, of als u gebruik wilt maken van uw recht op toegang tot uw gegevens en/of informatie die wij over u hebben wilt corrigeren, kunt u contact met ons opnemen. Meer informatie over de manier waarop wij uw gegevens over het algemeen verwerken en met name hoe we de gegevens die u naar onze website uploadt verwerken, vindt u in ons privacybeleid.

GLOSSARY

Cookies zijn tekstbestanden met een kleine hoeveelheid informatie die naar uw computer of mobiele apparaat worden gedownload zodra u een website bezoekt. Cookies worden vervolgens bij elk volgende bezoek teruggezonden naar de oorspronkelijke website en naar andere websites die dat cookie herkennen.

Logbestanden zijn webserverbestanden (zoals de domeinnaam of het IP-adres, URL's, de http-responscode, de website vanwaar u ons bezoekt en/of de datum en duur van uw bezoek) die automatisch worden aangemaakt wanneer een internetgebruiker een website bezoekt.

Bepaalde pagina's op onze website bevatten 'webbakens' (ook wel internettags, pixeltags en 'clear GIFs' genoemd). Een webbaken is een elektronisch bestand dat normaal gesproken uit één afbeelding van één pixel bestaat. Het kan op een webpagina of in een e-mail worden geplaatst om informatie te verzenden. Dit kan privégegevens bevatten zoals het IP-adres van de computer waarop de pagina met het baken is gedownload, de URL van de pagina met het baken, de tijd dat de pagina met baken werd bekeken, het type browser dat is gebruikt om de pagina te bekijken en de informatie in cookies die door derden zijn verzonden.