Een NAS-schijf gebruiken

meer...

Wat is NAS?

NAS staat voor Network Attached Storage: een systeem bestaande uit een of meer harde schijven, een ethernetverbinding en een besturingssysteem. In plaats van rechtstreeks verbinding te maken met een desktop- of laptopcomputer zoals een draagbare USB-schijf, maakt een NAS-schijf verbinding met je draadloze router, waardoor iedereen op het netwerk toegang heeft tot bestanden en deze kan delen vanaf een centrale locatie.

Waarom een NAS-schijf gebruiken met je SoundTouch system?

Een van de belangrijkste voordelen is dat je muziekcollectie altijd beschikbaar is. Je hoeft de computer die je muziek opslaat niet aan te zetten om deze te kunnen horen. In plaats daarvan is een NAS-schijf altijd aangesloten, zodat je snel en eenvoudig toegang hebt tot je muziekcollectie vanuit de SoundTouch-app.

Aanbevolen modellen

Voor de beste resultaten met je SoundTouch system worden WD MyCloud of Synology NAS-schijven aanbevolen.
Veel andere NAS-schijven zullen echter ook werken. (Opmerking: SoundTouch systems zijn niet volledig compatibel met DLNA en hebben al dan niet de volledige functionaliteit met andere modellen.)

NAS-schijven configureren

Er zijn veel NAS-producten verkrijgbaar. Hier vind je meer informatie over de configuratie van wat algemenere producten. Zoek op deze site naar je merk of model om te zien of er specifieke informatie is voor je product.

Om je NAS-schijf in te stellen voor gebruik met de SoundTouch-app, zie Een muziekbibliotheek toevoegen aan SoundTouch.