De interne luidsprekers van de tv uitschakelen

Als je tv-audio optimaal via je Bose® system wilt beluisteren, schakel je de interne luidsprekers van de tv uit. Mogelijk heeft je tv een schermmenu met audio-instellingen waarmee je de luidsprekers van de tv kunt in- of uitschakelen. Als de tv zowel vaste (FIX) als variabele (VAR) audio-uitgangen heeft, gebruik je de vaste uitgangen voor een betere geluidskwaliteit.

Recente tv-modellen hebben een set-upmenu om luidsprekers in en uit te schakelen. Oudere modellen hebben soms een aan-/uit-schakelaar naast de audio-uitgangen op het achterpaneel.

Het set-upmenu gebruiken

Volg de onderstaande stappen om het instelmenu van de tv te gebruiken:

Druk op de afstandsbediening van de tv op de menuknop om het menu met audio- en video-instellingen op het tv-scherm weer te geven. Sommige afstandsbedieningen bevatten mogelijk een audio- of een instellingenknop.

Ga naar het audiomenu om de luidsprekers in of uit te schakelen en selecteer "Off (Uit)".

Selecteer "Fixed (Vast)" in de sectie met audio-uitgangen in het instelmenu indien beschikbaar.

Opmerking: Als de interne luidsprekers niet via een instelling in het menu van de tv kunnen worden uitgeschakeld, sluit je het audiomenu en zet je het volume van de tv zo laag mogelijk.

Een aan-/uit-schakelaar voor luidsprekers gebruiken

Volg de onderstaande stappen om de aan/uit-schakelaar van de luidspreker te gebruiken:

Zet op het achterpaneel van de tv de schakelaar SPEAKER ON/OFF (Luidspreker aan/uit) op OFF (Uit).

Stel het volume van de tv in op ongeveer 80% van het maximum.