De muziekbibliotheek synchroniseren

meer...

Als je nog geen muziekbibliotheek aan je SoundTouch-account hebt toegevoegd, ga je naar Een muziekbibliotheek aan SoundTouch toevoegen voor instructies en informatie over het type muziekbibliotheken dat je kunt toevoegen.

Een muziekbibliotheek synchroniseren

De synchronisatie gebeurt automatisch in de SoundTouch-app. Alle wijzigingen die je aanbrengt in opgeslagen muziek in de bibliotheek worden binnen 15 minuten na de wijziging in de app weergegeven.

Indien nodig kun je de muziekbibliotheek handmatig synchroniseren door deze stappen te volgen:

• Muziekbibliotheek op computer
    Op de computer met de muziekbibliotheek klik je met de rechtermuisknop op het SoundTouch-pictogram naast de klok in het systeemvak (Windows) of menubalk (Mac) en selecteer je vervolgens Muziekbibliotheek synchroniseren’
  • Muziekbibliotheek op NAS
    Zoek in de instellingen van de NAS-schijf naar een functie voor ‘synchroniseren’, ‘vernieuwen’, of ‘opnieuw indexeren’. Hiermee wordt de inhoud van de muziekbibliotheek gesynchroniseerd met je SoundTouch-account. Voor meer informatie over het synchroniseren van het schijf raadpleeg je de gebruikershandleiding van de NAS-schijf

Als je problemen ondervindt bij het synchroniseren

Voor computers

• SoundTouch-muziekbibliotheken worden gemaakt van bestanden in een iTunes- of Windows Media Player-bibliotheek. Wanneer je een muziekbibliotheek maakt via de SoundTouch-app, moet je iTunes of Windows Media Player kiezen, afhankelijk van hoe je je muziek op de computer opslaat. Als je muziekbibliotheek op een andere manier op de computer is opgeslagen, moet je deze naar iTunes of Windows Media Player verplaatsen voordat de SoundTouch-app deze kan vinden
  • Muziek moet op de interne harde schijf van de computer worden opgeslagen. Als je muziek is opgeslagen op een telefoon, tablet, USB-harde schijf, een andere netwerkcomputer of in een clouddienst, download je de gewenste muziek in je bibliotheek naar de computer zodat deze kan worden toegevoegd aan een muziekbibliotheek.

Voor computers en NAS-systemen

Zorg ervoor dat de muziekbestanden die je probeert af te spelen een van de volgende indelingen heeft die compatibel is met SoundTouch:

• MP3
  • M4A
  • WMA
  • AAC*

*Opmerking: Bestanden die zijn gekocht via iTunes kunnen ‘beschermde’ AAC-bestanden zijn die zijn vergrendeld door Apples eigen DRM. Deze bestanden zullen alleen in de SoundTouch-app verschijnen door de bestanden te converteren om bescherming te verwijderen. Je kunt zien of je bestanden zijn beschermd in iTunes door te controleren of ze ‘AAC beschermd’ zijn onder de ‘Type’-kolom in iTunes. Selecteer deze bestanden, klik met de rechtermuisknop op deze bestanden en laat iTunes ze converteren, zodat ze beschikbaar zijn via SoundTouch.

Als je muziekbestanden een indeling hebben die hierboven niet wordt genoemd, converteer ze dan naar een compatibele indeling. Zowel iTunes als Windows Media Player kunnen muziekbestanden converteren.