Slechte geluidskwaliteit van een verbonden apparaat

Probeer het volgende als het systeem niet het verwachte geluid geeft:

Plaats de luidspreker zo dat het geluid op het luistergebied is gericht. Als de luidspreker niet goed staat, is de geluidsdekking mogelijk onvolledig. Je kunt de luidspreker in de volgende standen plaatsen: verticaal vlak, achterover gekanteld/verticaal omhoog of achterover gekanteld/horizontaal omhoog. Bovendien zit er onder op de luidspreker een adapter voor een luidsprekerstatief van 35 mm.

Bij gebruik van ingang 1 of 2 optimaliseer je met de ToneMatch-schakelaar het geluid voor de aangesloten audiobron:

• Zet de schakelaar in de rechterstand voor een spraakmicrofoon
  • Zet de schakelaar in de middelste stand voor een gitaar
  • Zet de schakelaar in de linkerstand/OFF voor andere audiobronnen

Als het aangesloten apparaat zelf een volumeregeling heeft, zet deze dan niet te hoog of te laag. Als het volume van het apparaat te hoog staat, kan het geluid vervormd raken. Als het volume van het apparaat te laag is, kan dit het geluid ook beïnvloeden.

Schakel het aangesloten apparaat uit en kies ‘Vlak’ voor hoog en laag of andere EQ- en geluidsverwerkingsinstellingen. Controleer deze instellingen in de audio-instellingen van het apparaat en ook in de instellingen voor de app die je gebruikt (indien van toepassing).

Ingang 1 en 2 zijn mono

• Stereoapparaten sluit je aan met een adapter voor stereo-naar-mono. Anders hoor je uit één van de twee stereokanalen geen audio
  • Als het apparaat pan-regelaars heeft, zet je deze helemaal naar links

Als het audioapparaat meerdere uitgangen heeft (bijvoorbeeld een mixer), probeer je een andere uitgang

Probeer het audioapparaat met andere kabels aan te sluiten

Reboot de luidspreker door het netsnoer 30 seconden los te koppelen

Sluit het audioapparaat aan op een andere actieve luidspreker (indien beschikbaar) om te zien of het probleem bij het apparaat of de luidspreker ligt