BINNEN 1–2 WERKDAGEN BESCHIKBAAR VOOR VERZENDING EN MET VRIJBLIJVENDE PROEFPERIODE VAN 90 DAGEN EN GRATIS STANDAARDLEVERING BIJ BESTELLINGEN VAN € 45 OF MEER

Geen geluid bij gebruik van een optische kabel

Als de optische kabel loszit of als je geen geluid hoort bij gebruik van een optische kabel:

Controleer of het beschermkapje van de stekker is verwijderd voordat je de optische kabel aansluit.

Het beschermdopje van de optische kabel verwijderen

Bij het aansluiten van de optische kabel op je systeem moet je voelen dat die op zijn plaats vastklikt. Zo niet, dan moet je iets harder drukken

Controleer of de optische kabel is aangesloten op een uitgang van het apparaat. Deze aansluiting heet mogelijk Digital Out, Optical Output of S/PDIF

Open het menu van het gekoppelde apparaat en zoek de instellingen voor audio/geluid:

• Als er een speaker-/audio-uitgang is, kijk je of je de optische uitgang kunt selecteren
  • Als er een instelling is voor digitale audio, probeer dan een ander formaat
  • Bij een gekoppelde tv zoek je een optie voor het uitschakelen van de tv-speakers en selecteer je die
  • Als je de speakers van een gekoppelde tv kunt uitschakelen, zoek je een optie voor het volume en stel je die (als dat kan) in op vast. Als de optie niet beschikbaar is, zet je het volume van de tv op de hoogste stand