De wifi-netwerkverbinding is slecht of valt weg

meer...

Probeer deze suggesties om problemen met een slechte draadloze netwerkverbinding op te lossen.

• Zorg ervoor dat het systeem zich binnen het bereik van de draadloze router bevindt. Ongeacht hoe dicht het apparaat waarop de SoundTouch-app draait zich bij het systeem bevindt, moet het SoundTouch-systeem zich binnen het bereik van de draadloze router bevinden om het signaal te ontvangen dat via wifi wordt uitgezonden. Als de verbinding geslaagd is, brandt het wifi-indicatorlampje aan de voorkant van het systeem continu wit. Als het wifi-indicatorlampje niet continu wit brandt, plaats je het systeem dichter bij de router om de sterkte van het wifi-signaal te vergroten en de verbinding tot stand te brengen
  • Probeer het systeem te verplaatsen binnen de huidige locatie om te bepalen of het zich in een gebied met een slechte ontvangst bevindt. Het signaal van de router wordt beïnvloed door de voorwerpen die zich tussen de router en het SoundTouch-systeem bevinden. De storing die door deze voorwerpen wordt veroorzaakt, kan leiden tot smalle of sterk gelokaliseerde gebieden met slechte wifi-ontvangst. Door het systeem naar links of rechts te verplaatsen, het naar de ene of andere kant te draaien of het zelfs enkele tientallen centimeters te verplaatsen kan de ontvangst sterk worden verbeterd
  • Controleer of er meer dan vier SoundTouch systems met hetzelfde netwerk zijn verbonden. Wifi-thuisnetwerken zouden ten minste vier draadloze SoundTouch systems moeten kunnen ondersteunen. Dit aantal kan echter dalen tot 3 wanneer de modus Overal afspelen is ingeschakeld
  • Controleer welke andere programma's draaien en sluit programma’s voor netwerksynchronisatie, streaming of beveiliging. Als er meerdere programma's draaien, probeer dan alle programma's voor het afspelen van media, evenals programma's of services die mogelijk gegevens in de cloud synchroniseren, te sluiten. Hierdoor wordt de hoeveelheid door het apparaat gebruikte hulpbronnen verlaagd en worden mogelijk conflicten tussen toepassingen opgelost
  • Controleer op bronnen van draadloze storing die het systeem mogelijk beïnvloeden. Probeer je systeem ten minste een paar meter verwijderd te houden van elektronische of elektrische apparaten zoals draadloze routers, draadloze telefoons, televisies, magnetrons, Apple AirPort Express of soortgelijke apparaten
  • Herstart je router. Misschien wil je eerst bepalen welke diensten de router gebruiken om niets belangrijks te verstoren
  • Overweeg om je systeem aan te sluiten via ethernet in plaats van via wifi (indien ondersteund door je systeem). Hoewel het verbinden van je systeem via wifi de voorkeur verdient bij het installeren, kunnen sommige installatieconfiguraties gemakkelijker verbinding maken via ethernet