MAC-adres zoeken

Wat is een MAC-adres?

Alle apparaten in een wifi-netwerk hebben een uniek identificatienummer waarmee de draadloze router ze uit elkaar kan houden.

Dit is het MAC-adres (Media Access Control).

Waarom heb ik dit nodig?

Sommige netwerken maken gebruik van een beveiligingsfunctie die MAC-filtering heet. Hiermee wordt toegang tot het netwerk beperkt tot apparaten waarvan het MAC-adres op een zogenaamde witte lijst staat. Mogelijk moet je een MAC-adres opgeven wanneer je een Bose®-apparaat aan je netwerk toevoegt. Gebruik de instellingstoepassing en volg de onderstaande instructies om het MAC-adres van je Bose SoundLink® Air digital music system te achterhalen:

Start de instellingstoepassing van het Bose SoundLink® Air system. Je kunt deze downloaden van www.Bose.com/wifisetup

Kies een taal.

Selecteer 'Agree' (Akkoord).

Sluit het netsnoer aan op het stopcontact en sluit de usb-kabel van het SoundLink® Air system aan op een usb-poort van de computer.

Selecteer "System Information" (Systeeminformatie) in het Help-menu.

Scherm met systeeminformatie van een pc

Scherm met systeeminformatie van een Mac®

Op het scherm met systeeminformatie vind je alle productinformatie voor je SoundLink® Air system, waaronder het MAC-adres.