Problemen bij het gebruik van de Bose-skill voor Amazon Alexa

Van toepassing op:

meer...

Met de Bose-skill voor Alexa kun je muziek afspelen op je SoundTouch systems met een spraakopdracht aan een Amazon Alexa-apparaat. De skill is compatibel met alle SoundTouch systems.

Opmerking: Amazon Alexa is niet in alle talen en landen beschikbaar.

Lukt het niet om een SoundTouch-opdracht uit te voeren met Alexa?

Formuleer de opdracht dan anders. Je kunt dezelfde opdracht op verschillende manieren tegen Alexa zeggen, dus probeer je opdracht op een andere manier te formuleren.

Kan Alexa je systeem niet vinden?

• Speel iets af op dat systeem zonder Alexa te gebruiken (bijvoorbeeld via de systeemknoppen – waar van toepassing – of met behulp van de SoundTouch-app). Mogelijk wordt zo een verbinding tot stand gebracht
  • Laat Alexa zoeken naar verbonden apparaten door te zeggen: ‘Alexa, detecteer mijn apparaten’
  • Reset het systeem door het netsnoer één minuut te ontkoppelen (bij de SoundTouch Portable reset je het systeem door de AUX-knop ca. 15 seconden ingedrukt te houden tot het display leeg is)
  • Reset het Alexa-apparaat door het netsnoer één minuut te ontkoppelen

Gebruik algemene namen voor je SoundTouch systems, zodat Alexa ze gemakkelijk kan vinden (bijvoorbeeld ‘Kantoor’, ‘Slaapkamer’ of ‘Hobbykamer’, in plaats van ‘Johns kantoor’, ‘Slaapkamer 3’ of ‘ST300 hobbykamer’. Eventuele spaties in woorden moet je ook zo uitspreken. Gebruik in systeemnamen geen speciale tekens of cijfers.

Om de naam van een SoundTouch system te wijzigen, open je de SoundTouch-app en selecteer je Menu (≡) > Instellingen > Speakerinstellingen > [systeemnaam] en tik of klik je op het veld ‘Speakernaam’ om de naam te bewerken.

Kun je een muziekdienst niet bedienen? Controleer dan of de dienst is toegevoegd aan de Amazon Alexa-app door naar Menu > Instellingen > Muziek en media te gaan. Wanneer de dienst is toegevoegd, vraag je Alexa de dienst af te spelen op het systeem met de naam die je hieraan hebt gegeven in de SoundTouch-app. Als je het systeem ‘Keuken’ hebt genoemd, zeg je: ‘Alexa, speel jazz in de keuken’.

Als het geluid soms even stopt op een SoundTouch system, moet je controleren of er iemand tegen Alexa praat. Het volume van muziek uit Alexa’s eigen speaker wordt verlaagd wanneer je tegen Alexa praat. Als Alexa muziek afspeelt op een of meer verbonden SoundTouch systems, wordt de muziek daarop gedempt wanneer je tegen Alexa praat.

Schakel in de Alexa-app de Bose-skill uit en weer in.