Vrijblijvende proefperiode van 90 dagen, 2 jaar garantie en gratis standaardlevering bij bestellingen boven de € 45

Een tv aansluiten op je Wave® radio

Audio-uitgangen zijn niet standaard aanwezig op alle tv-merken. Sommige tv's hebben meer dan één set audio-uitgangen; andere geen enkele.

Opmerking: De meeste tv's maken voor audio-aansluitingen gebruik van twin RCA-aansluitingen. De aux-ingang van de Wave® radio heeft een enkelvoudige stereo-aansluiting van 1/8 inch (3,2 mm). Je hebt dus een audio-adapter nodig om een tv met RCA-aansluitingen aan te sluiten. Deze veelgebruikte adapter is verkrijgbaar in de meeste elektronicawinkels.

Sluit je tv aan op de Wave® radio volgens onderstaande richtlijnen.

Heeft je tv geen audio-uitgangen? Dan kun je de Wave® radio aansluiten op de audio-uitgangen van een andere bron, bijvoorbeeld een dvd-speler, decoder of satellietkastje. Alleen de audio van het aangesloten apparaat wordt weergegeven via de Wave® radio.

Heeft je tv twee sets audio-uitgangen die zijn aangeduid met FIXED (FIX) en VARIABLE (VAR)? Gebruik dan de uitgangen FIXED (aanbevolen voor de beste geluidskwaliteit).

Heeft je tv alleen VARIABLE (VAR) audio-uitgangen? Dan kun je Wave® radio daarop aansluiten. Je moet dan wel de ingebouwde luidsprekers van je tv uitschakelen. Hoe je dit doet, lees je hieronder.

Je tv instellen om audio af te spelen via je Wave® radio

Voor optimale tv-audio via je Wave® radio schakel je de ingebouwde luidsprekers van je tv uit. De tv heeft mogelijk een schermmenu met audio-instellingen waarmee je de luidsprekers van de tv kunt in- of uitschakelen. Het audiomenu van de tv bevat mogelijk ook een optie om FIXED of VARIABLE als audio-uitgang te selecteren. Als dat zo is, kiest je FIXED voor de beste geluidskwaliteit.

Dit zijn de gebruikelijkste manieren om deze veranderingen aan je tv door te voeren (specifieke instructies voor jouw merk tv vind je in de handleiding bij de tv):

FIXED of VARIABLE audio-uitgang selecteren op je tv

Heeft je tv uitgangen "FIX" of "FIXED"? Dan hoef je mogelijk geen verdere selectie te maken. Ben je aangesloten op een andere uitgang van je tv? Volg dan onderstaande stappen om verzekerd te zijn van een stabiel signaal naar je Wave® radio:

Geef met de afstandsbediening van de tv het audiomenu op het tv-scherm weer. Meestal doe je dit door op de knop Menu te drukken en "Audio" te kiezen.

Ga in het tv-menu naar "Audio-uitvoer" en kies "Fixed".

Heb je "Fixed" gekozen? Schakel de tv-luidsprekers uit (zie "De ingebouwde tv-luidsprekers uitschakelen" hieronder); sluit het audiomenu af; en zet het tv-volume op de laagste stand.

Is er geen optie voor audio-uitgang? Schakel de tv-luidsprekers uit (zie "De ingebouwde tv-luidsprekers uitschakelen" hieronder); sluit het audiomenu af; en zet het tv-volume op ongeveer 80%.

De ingebouwde tv-luidsprekers uitschakelen

Recente tv-modellen hebben in het instelmenu een optie om luidsprekers uit te schakelen. Oudere modellen hebben soms een aan-/uit-schakelaar naast de audio-uitgangen op het achterpaneel.

Via het tv-instelmenu:

Geef met de afstandsbediening van de tv het audiomenu op het tv-scherm weer. Meestal doe je dit door op de knop Menu te drukken en "Audio" te kiezen.

Ga naar de menu-optie "Luidsprekers aan/uit", kies "Luidsprekers uit" en sluit het menu af.

Opmerking: Heeft het audiomenu van je tv geen optie om de ingebouwde luidsprekers uit te schakelen? Sluit dan het menu af en zet het tv-volume op de laagste stand.

De aan-/uitschakelaar van de luidsprekers gebruiken:

Zit er achter op de tv een aan-/uitschakelaar voor de luidsprekers? Zet deze in de "UIT"-stand en zet het tv-volume op ongeveer 80%.

Was deze informatie nuttig?

Bedankt voor de feedback. Je kunt hieronder nog extra opmerkingen toevoegen.
Jammer om te horen dat deze pagina niet aan je verwachtingen voldoet. Vertel ons over je ervaring en/of wat we beter zouden kunnen doen.
Verzenden
Tak, vi sætter pris på din feedback