Noise cancelling-niveaus aanpassen

Noise cancelling vermindert ongewenst omgevingsgeluid, waardoor het geluid op de hoofdtelefoon helderder en natuurgetrouwer klinkt. Wanneer je de hoofdtelefoon inschakelt, is noise cancelling standaard ingesteld op het hoogste niveau (10). Gebruik de Bose Music-app om de standaardinstelling voor het noise cancelling-niveau bij inschakeling aan te passen.

Kies het gewenste noise cancelling-niveau op basis van je luistervoorkeuren en omgeving. Wanneer je noise cancelling hoger zet, wordt ongewenst omgevingsgeluid verminderd. Wanneer je noise cancelling lager zet, hoor je meer geluiden van buitenaf.

Standaardniveaus voor noise cancelling

De noise cancelling-knop biedt drie standaardniveaus: 0 (volledig omgevingsgeluid), 5 (enig omgevingsgeluid) en 10 (nauwelijks omgevingsgeluid).

StandaardinstellingOmschrijving
0Laat al het omgevingsgeluid door, zodat je je omgeving hoort alsof je geen hoofdtelefoon op hebt
5Houdt geluiden met een lage frequentie – zoals van een trein of stofzuiger – grotendeels tegen, maar je hoort nog wel iets van wat er om je heen gebeurt
10Noise cancelling van wereldklasse die vrijwel al het geluid om je heen uitsluit

Druk kort op de noise control-knop om de standaardniveaus voor noise cancelling te doorlopen. Herhaal dit totdat je het gewenste niveau hoort. Als je de standaardniveaus voor noise cancelling wilt aanpassen, open je de Bose Music-app en selecteer je Instellingen > Noise cancelling. Je kunt via de Bose Music-app ook de noise cancelling-niveaus aanpassen (0 – 10)

Linkeroorschelp met de noise control-knop

Conversatiemodus

De conversatiemodus is een handige functie waarmee de audio wordt gepauzeerd en het omgevingsgeluid volledig wordt toegelaten. Op die manier kun je snel even met iemand praten of direct alles horen wat er om je heen gebeurt.

Gespreksmodus aanzetten

Houd de noise control-knop 1 seconde ingedrukt.

Linkeroorschelp met de noise control-knop

Gespreksmodus uitzetten

Druk op een knop of tik het aanraakoppervlak aan. De hoofdtelefoon schakelt weer over op het eerdere noise cancelling-niveau en de audio wordt hervat.