WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

NIEUWE BOSE FRAMES VOOR SPORT EN STIJL

Hoogwaardige zonnebrillen en audio in één

September 10, 2020 — Bose kondigt vandaag de lancering van drie nieuwe Bose Frames aan: de Tempo, Tenor en Soprano. De Frames audiozonnebrillen combineren de bescherming en stijl van hoogwaardige zonnebrillen met de functionaliteit van premium hoofdtelefoons.

Het nieuwe Frames Tempo model is speciaal ontworpen voor buitenactiviteiten zoals fietsen, hardlopen en klimmen. De Frames audiozonnebrillen Tenor en Soprano zijn geschikt voor dagelijks gebruik en beschikken over een nog mooier design en een nog betere akoestiek dan het originele Frames model. De audiozonnebrillen zijn ook voorzien van de gepatenteerde Open Ear AudioTM -technologie van Bose en de kleinste, dunste en meest verborgen Bose-luidsprekersystemen ooit. Het resultaat is een doorbraak in mobiele audio, waarbij het meeslepende geluid uit de bril komt in plaats van uit een oordopje.

De drie nieuwe Bose Frames Tempo, Tenor en Soprano hebben ook gepolariseerde glazen en blokkeren tot 99% van de uv-stralen. Hun stijl, hun aangepaste vorm en hun prestaties kunnen wedijveren met de beste zonnebrillen ter wereld, zowel voor buitensporten als voor elke dag. Of je nu sportief of casual op pad gaat, je bent altijd bewust van je omgeving doordat er niets over of in je oren zit. De flinterdunne Bose-geluidsystemen zitten verborgen in de armen van de bril zonder extra onderdelen, zichtbare schroeven, naden of perforaties. Je kan de elektronica niet zien of voelen. Het geluidsysteem voegt minder dan 50 gram gewicht toe, waardoor je nagenoeg niet merkt dat het om audiozonnebrillen gaat tot je ze aanzet. Dan maken de Frames audiozonnebrillen draadloos verbinding met je telefoon om muziek te streamen, te bellen of een persoonlijke assistent te gebruiken. Ze zijn voorzien van een exclusieve Bose-technologie waardoor het geluid nog rijker en helderder klinkt dan dit van hun voorgangers, maar ze blijven wel even discreet. De luidsprekersystemen zijn nauwkeurig geconfigureerd en het geluid is op jou gericht, waardoor content en gesprekken geïsoleerd zijn in een audioballon die alleen jij, dus niet je omgeving, kan horen.

De Bose Frames Tempo: een audiozonnebril om te sporten.

De Frames Tempo zetten een nieuwe standaard voor sportzonnebrillen. Ze zijn gemaakt van TR90 en sterk, licht en flexibel om extreme temperaturen en trainingen te weerstaan. Ze zijn voorzien van speciaal ontworpen veerscharnieren en TPE-uiteinden (Thermoplastisch Elastomeer) om de stabiliteit en het draagcomfort op het hoofd te garanderen. Daarnaast zijn de neuskussens beschikbaar in drie vormen voor de juiste grip en om zo te voorkomen dat de bril van het gezicht glijdt. Ze bewegen of verschuiven niet als je deelneemt aan marathons en triatlons, tijdens watersporten en off-road of bij snelle afdalingen van steile hellingen.

Het akoestische pakket van Bose Tempo is een technisch hoogstandje dat de beste audioweergave produceert van het volledige Frames-assortiment. Een 22 mm driver is volledig ingebouwd in iedere arm voor een dieper en krachtiger geluid. Luid genoeg om het geluid te horen als je fietst tegen 40 kilometer per uur, terwijl je tegelijkertijd ook verkeer, waarschuwingen, trainingspartners en teamgenoten waarneemt.

Frames Tempo zijn gebouwd om lang mee te gaan. Zo past de zonnebril onder de meeste fietshelmen, is hij zweet-, weer-, kras- en breukbestendig en heeft hij tot 8 uur batterijduur dankzij de meegeleverde standaard USB-C-oplaadkabel. De glazen zijn van polycarbonaat met een zichtbare lichttransmissie van 12%. Er zijn ook nog optionele glazen verkrijgbaar: Road Orange heeft een 20% VLT medium-licht lens om de schittering van reflecterende oppervlakken zoals water en sneeuw te verminderen; Trail Blue heeft een 28% VLT laag-licht lens om het contrast en de definitie te verbeteren bij fel zonlicht en Twilight Yellow heeft een 77% VLT zeer laag-licht lens voor gebruik in de schemering.

De nieuwe audiozonnebrillen Frames Tenor en Soprano 

Terwijl de eerste audiozonnebrillen van Bose hun gebruikers en de industrie volledig versteld deden staan, scoren de nieuwe Tenor- en Sopraan-modellen in bijna elk opzicht nog beter.

De Frames Tenor is kleiner en vierkanter terwijl de Frames Soprano de subtiele vorm heeft van een kattenoog. Voor beide modellen is elke hoek, al het materiaal en ieder onderdeel zorgvuldig gekozen en vakkundig in elkaar gezet voor een hogere kwaliteit, een verbeterd uiterlijk en een ultiem draagcomfort. De zonnebrillen bevatten, maar verbergen ook, alle elektronica, waaronder de twee 16-mm-luidsprekers. Wat je draagt en ziet, zijn prachtige zonnebrillen. Van het perfecte evenwicht van het gewicht op het hoofd, via de weerstand in de scharnieren tot de rondingen van de neusbrug en de ultra-hoogglans afwerking.

Wat je hoort is even indrukwekkend: Tenor en Soprano hebben een merkbaar beter basgeluid zodat muziek met meer diepte en detail kan worden afgespeeld.

Tenor en Soprano zijn kras- en breukbestendig met een verlengde batterijduur van 5,5 uur via de meegeleverde, op maat gemaakte pogo-pinoplader. De glazen kunnen eenvoudig worden verwisseld met verschillende opties: gespiegeld blauw en zilver voor Tenor, vervagend roze en paars voor Soprano.

Betere stemopname, volume en bediening in elke nieuwe Frames 

De Bose Frames Tempo, Tenor en Soprano zijn voorzien van geavanceerde spraakopname. Het systeem met één microfoon is vervangen door een dubbele bundelvormende reeks die wat je zegt afschermt tegen wind, lawaai en andere nabije gesprekken. Gecombineerd met een nieuwe digitale signaalverwerking is er een duidelijk beter resultaat. Tijdens alle spraakcommunicatie is de spraak beter verstaanbaar. Praten aan de telefoon is gemakkelijker, net als praten met je virtuele assistent.

Om alle muziek op elk luisterniveau te horen, gebruiken de nieuwe Frames de nieuwe Volume Optimized EQ. Als je het geluid zacht aanzet om te ontspannen, verdwijnen de lage frequenties uit je favoriete nummer niet. Als je het geluid op volle toeren afspeelt voor bijvoorbeeld motivatie tijdens het sporten, vervormt het geluid niet. Het volume omhoog of omlaag bijstellen is eenvoudig met een geïntegreerde aanraakbediening. Je schuift je vinger gewoon naar voren en naar achteren over de rechterarm. Alle andere veelgebruikte commando's kunnen op de rechterarm worden beheerd via tikken of een multifunctionele knop.

De audiozonnebrillen Frames Tempo, Tenor en Soprano voegen zich bij de eerste Frames die in 2018 werden geïntroduceerd: de Alto en Rondo.

Alle nieuwe Frames audiozonnebrillen kunnen op sterkte voorzien worden en zijn vanaf vandaag beschikbaar voor pre-order en vanaf 24 september te koop via Bosebelgium.be en erkende Bose verdelers tegen de aanbevolen verkoopprijs van 279,95 €.

Over Bose

Bose Corporation werd in 1964 opgericht door dr. Amar G. Bose, destijds hoogleraar elektrotechniek aan het Massachusetts Institute of Technology. De grondbeginselen vormen nog steeds de drijvende kracht en het bedrijf blijft investeren in ontwikkeling van nieuwe technologieën die consumenten overtuigende meerwaarde bieden. Bose innoveert al decennia in verschillende sectoren en creëert en transformeert daarbij productcategorieën in en rond audio. Bose heeft met zijn producten voor gebruik in huis, in de auto, onderweg en de openbare ruimte een iconische status verworven en de manier waarop mensen naar muziek luisteren veranderd.

Bose Corporation is een besloten vennootschap. De passie van Bose voor vernieuwing, perfectie en buitengewone luisterervaringen manifesteert zich wereldwijd, overal waar Bose aanwezig is.

###

Productfotografie