WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

08 Oktober 2018


BOSE INTRODUCEERT NIEUWE SLIMME SPEAKER EN SOUNDBARS

Nieuw hoofdstuk in legendarische home audio geschiedenis

Oktober 2018 — Vandaag begint Bose een nieuw hoofdstuk in zijn home audio geschiedenis met een nieuwe draadloze slimme speaker en twee nieuwe slimme soundbars: de Bose Home Speaker 500 voor muziek en de Bose Soundbar 700 en Soundbar 500 voor muziek en home cinema. Deze drie producten verleggen de grenzen van ruimtelijk geluid uit één speakerbehuizing. Zo combineren ze groots-geluid-uit-klein-formaat met superieure stemdetectie en de mogelijkheden van Amazon Alexa (later ook met andere spraakassistenten). Begin 2019 wordt AirPlay 2-ondersteuning toegevoegd voor het soepel streamen vanaf Apple-apparaten.

De nieuwe Bose slimme speaker en soundbars maken gebruik van de gepatenteerde mic-technologie die terug te vinden is in Bose headsets en headphones, die ook bij een hoog muziek volume spraakcommando’s goed waarneemt. Bluetooth, Wi-Fi en Alexa zijn standaard ingebouwd, voor directe toegang tot miljoenen nummers en tienduizenden vaardigheden voor informatie, entertainment, smart-home-besturing en nog veel meer. De producten werken net zo goed los als samen in een multi-room-systeem. Vanaf begin oktober zijn ze verkrijgbaar.

“Spraakgestuurde speakers bestaan al langer en er zijn tal van geweldigesystemen op de markt. Maar wij hebben gekeken naar wat we konden toevoegen om een betere, unieke gebruikservaring te bieden,” aldus Doug Cunningham, Category Manager van de divisie consumentenelektronica van Bose. “Al onze nieuwe slimme speakers bieden dubbele functionaliteit. Je kunt met één Home Speaker 500 echte stereo kanaalscheiding ervaren. Onze Soundbar 700 en 500 zijn slank en onopvallend vormgegeven en leveren overrompelende surround geluid of je nu Spotify streamt of een film bekijkt. Verder bieden ze allemaal Bluetooth en Wi-Fi voor ongeëvenaard gebruiksgemak, en laten ze zich combineren voor synchrone of gescheiden weergave. En de nieuwe Alexa-functionaliteit en aanstaande ondersteuning voor meer spraakassistenten maakt ze nog beter.”

Stembediening – de Bose-microfoon maakt het verschil

De nieuwe Bose Home Speaker en Soundbars werken met geavanceerde Bose microfoontechniek die in de afgelopen jaren is doorontwikkeld voor de zakelijke headsets, consumenten-headphones en tal van andere Bose producte. De nieuwe producten zijn uitgerust met een speciaal ontworpen systeem met acht microfoons, elk nauwkeurig gepositioneerd met het oog op optimale detectie van spraakcommando’s in zowel de directe nabijheid als op grotere afstand, ongeacht of het stil of lawaaierig is, ook bij hoge muziek volumes. Of je nu in de buurt bent of aan de andere kant van de kamer, of een afspeellijst afspeelt op de achtergrond, een feestje of een gesprek, de microfoons pikken je spraakinstructies direct op.

Bose Home Speaker 500

De Bose Home Speaker 500 heeft het breedste geluidsveld van alle compacte slimme speakers die er momenteel op de markt zijn. Hij is gevat in een strak geanodiseerde aluminium behuizing van slechts 20,3 cm hoog bij 16,9 cm breed en 10,9 cm diep, en maakt gebruik van twee drivers die in tegenstelde richting wijzen. Hierdoor weerkaatst het geluid op de muren, waarbij de instrumenten aan de uiterst rechtse en linkse zijde worden gescheiden en de zangstem met de artiest meebeweegt. Het resultaat is krachtig en levensecht, zonder kunstmatige effecten of vervorming. En als je de speaker handmatig wilt bedienen, of wanneer de smartphone niet in de buurt is, zijn er bovenop de speaker knoppen met basisfuncties aanwezig.

Bose Soundbar 700 en Soundbar 500

De Bose Soundbar 700 is ontworpen om beter te presteren dan alle andere producten in zijn klasse. Hij meet slechts 5,7 cm hoog bij 10,8 cm diep en 98 cm breed en heeft strakke, vloeiende vormen, een subtiel geperforeerde metalen behuizing en een prachtige hardglazen bovenzijde. Binnen zit het vol gepatenteerde van eigen technologie. Je moet de Bose PhaseGuides horen om te geloven waartoe ze in staat zijn: ze sturen verschillende kanalen van een soundtrack of zangnummer door de hele ruimte en laten afzonderlijke geluidsfragmenten klinken op plekken waar geen speakers zijn. Bose DSP, de compacte transducers en QuietPort-technologie zorgen voor een uitzonderlijke gedetailleerde, volle muziekweergave, kraakheldere dialogen voor Netflix en een overtuigende stadionsfeer bij sportwedstrijden. Voor bediening van een tv of andere gekoppelde apparaten wordt een intelligente afstandsbediening meegeleverd met de Bose Soundbar 700.

Net als de Soundbar 700 is ook de Soundbar 500 een product dat je soepel laat schakelen tussen muziek en videogeluid. Met afmetingen van 4,4 cm hoog, 10,2 cm diep en 81 cm breed is hij wat kleiner en slanker, en past met een matte afwerking onopvallend onder een tv-scherm.

Beide nieuwe soundbars maken gebruik van eigen, verfijnde ADAPTiQ-technologie van Bose om zich akoestisch aan de omgeving aan te passen. Ze bieden een HDMI Audio Return Channel (ARC) voor compatibiliteit met toekomstige technologie. Ze laten zich desgewenst aan de wand bevestigen en zijn uit te breiden met een draadloze basmodule en achterluidsprekers voor een complete 5.1-ervaring.

Beschikbaarheid en prijzen

De Home Speaker 500 zal beschikbaar zijn voor €449,95 en de prijzen voor de Soundbar 500 en 700 bedragen respectievelijk €549,95 en €899,95. Ze zijn verkrijgbaar in de Bose-winkels, via Bosebelgium.be en erkende Bose dealers.

Over Bose

Bose Corporation werd in 1964 opgericht door dr. Amar G. Bose, destijds hoogleraar elektrotechniek aan het Massachusetts Institute of Technology. De grondbeginselen vormen nog steeds de drijvende kracht en het bedrijf blijft investeren in ontwikkeling van nieuwe technologieën die consumenten overtuigende meerwaarde bieden. Bose innoveert al decennia in verschillende sectoren en creëert en transformeert daarbij productcategorieën in en rond audio. Bose heeft met zijn producten voor gebruik in huis, in de auto, onderweg en de openbare ruimte een iconische status verworven en de manier waarop mensen naar muziek luisteren veranderd.

Bose Corporation is een besloten vennootschap. De passie van Bose voor vernieuwing, perfectie en buitengewone luisterervaringen manifesteert zich wereldwijd, overal waar Bose aanwezig is.

###

Persbericht als PDF