WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

14 Oktober, 2016


BOSE PRESENTEERT NIEUWE DRAADLOZE SOUNDBAR EN SURROUND SOUND-SYSTEMEN

SoundTouch® 300 zet nieuwe norm in single-speakerprestaties voor muziek - en film streaming

Nieuwe Lifestyle®-systemen bieden ultieme surround-sound-beleving in verbluffend nieuw design

Oktober 2016 – Bose kondigt drie nieuwe draadloze systemen voor ultiem thuisluistergenot aan: de SoundTouch 300 soundbar, die definitief afrekent met de prestatiebeperkingen van enkelvoudige luidsprekers voor (film)muziekbeleving, en twee nieuwe luxe Lifestyle home-entertainmentsystemen die surround-sound koppelen met vernieuwend design.

SOUNDTOUCH 300 SOUNDBAR

De SoundTouch 300 meet maar 10,8 x 97,8 x 5,7 cm (d x b x h) en levert de beste geluidsprestaties voor een soundbar van dit formaat, voor elk geluidstype. Wi-Fi® en Bluetooth via NFC zijn ingebouwd, dus streaming van Spotify®, Deezer, of op bijna elke andere manier, gaat simpel en snel. Daarnaast is de geluidsweergave van films, shows of sportwedstrijden even krachtig. De SoundTouch 300 valt ook op door de slanke vormgeving en superieur materiaalgebruik, zoals een geperforeerd metalen grill en een gepolijste glazen bovenzijde.

“Met de SoundTouch 300 vullen we een gat in de markt,” zegt Pete Ogley, general manager van Bose audio-for-video. “We hebben met dit apparaat de formaat-, geluids- en designgrenzen van deze systeemcategorie overtuigend verlegd. Verder hebben we naast Wi-Fi® nu ook Bluetooth , dus je kunt nu vrijwel alles direct streamen. En omdat het apparaat als draadloos muzieksysteem én home-cinemasysteem fungeert, biedt het altijd een overrompelende geluidservaring, of je nu luistert naar je favoriete playlists, Netflix kijkt of een sportwedstrijd volgt – het komt allemaal uit één geweldige speaker.”

Voor ruimtelijke beleving werkt de SoundTouch 300 met exclusieve PhaseGuide® arrays, die signalen naar beide zijden van de kamer zenden, waardoor je hoort wat je niet ziet: aparte kanalen van een soundtrack of muzieknummers komen van plekken waar geen speakers zijn. De gepatenteerde QuietPort™-technologie zorgt voor diepe, zuivere bassen op elk volume, onvervormd, ook bij maximale belasting. Bose voegt daar nog Advanced DSP aan toe voor detaillering en balans op alle frequenties. Omdat formaat, vorm en inrichting van elke kamer anders is, gebruikt de SoundTouch 300 ADAPTiQ®-kalibratie om het geluid automatisch op elke ruimte af te stemmen.

Installatie verloopt probleemloos met de HDMI Audio Return Channel (ARC) – er is maar één kabel nodig om de SoundTouch 300 te synchroniseren met tv, dvd-speler of streamingdiensten. Het systeem is bovendien toekomst-vast: met de 4K pass-through-functie is het ook compatibel met de technologie van morgen.

Hoewel de SoundTouch 300 als losstaand systeem al topprestaties levert, kan het worden uitgebreid met extra componenten, zoals de nieuwe akoestisch bijpassende Acoustimass® 300 wireless bass module en/of de Virtually Invisible® 300 wireless surround speakers, voor een volwaardige 5.1-beleving. En als onderdeel van de Bose SoundTouch-familie is het apparaat ook draadloos te koppelen met andere SoundTouch-speakers in huis, voor het ultieme multi-room entertainmentsysteem.

LIFESTYLE 650 EN 600 LUXE HOME-ENTERTAINMENTSYSTEMEN

Het Bose® Lifestyle 650 luxe home-entertainmentsysteem biedt de meest verbazingwekkende 5.1-prestaties, in een van de meest verfijnde designs die Bose ooit uitbracht. Het bevat de kleinste satellietspeakers uit de historie van Bose: vier nieuwe OmniJewel™ satellite speakers met een formaat van slechts 4,67 x 14,66 x 4,67 cm (b x h x d). Elke OmniJewel speaker bevat twee tegenoverstaande transducers met hoge uitslag, wat indrukwekkend geluid oplevert. Ze werken samen met een slanke middenluidspreker en een basmodule, voor een verbluffend omni-directioneel geluid. Alle speakers van het Lifestyle 650-systeem zitten bomvol techniek, ondergebracht in een behuizing van geborsteld geanodiseerd aluminium, en worden aangestuurd door een slanke, gewelfde console, fraai afgewerkt met gepolijst glas. Hoewel de systeemcomponenten eenvoudig verdekt kunnen worden opgesteld, zijn ze oogstrelend mooi en bedoeld om gezien te worden.

“Ons nieuwe Lifestyle 650-systeem is een unicum,” aldus Ogley. “Voor wie houdt van de hoogste kwaliteit in geluid, vormgeving, materialen en constructie, is dit de ultieme oplossing. Als je het voor het eerst ziet en hoort, weet je niet wat je overkomt.”

Net als de SoundTouch 300 werkt de 650 met QuietPort-technologie en Advanced DSP voor diepe, heldere, natuurgetrouwe weergave, ADAPTiQ voor optimale akoestiek in elke ruimte, en 4K pass-through met 6 HDMI-ingangen. Het systeem ondersteunt Wi-Fi en Bluetooth via NFC en is compatibel met andere SoundTouch-systemen voor draadloze audio door het hele huis. Installatie is probleemloos met de exclusieve Unify®-functie van Bose, die de gebruiker stap voor stap in begrijpelijke schermtaal door de procedure loodst, terwijl de bediening eenvoudig wordt gemaakt door een meegeleverde universele RF afstandsbediening voor meerdere bronnen.

Het nieuwe Lifestyle 600-systeem staat naast de Lifestyle 650 en bevat veel van dezelfde functies en luxe, met vier iets grotere Jewel Cube® satellietspeakers en één Jewel Cube middenkanaal speaker.

PRIJZEN, KLEUREN EN BESCHIKBAARHEID

De SoundTouch 300 soundbar, Acoustimass 300 basmodule, Virtually Invisible surround speakers en de Lifestyle 650- en 600-systemen zijn vanaf oktober 2016 verkrijgbaar.

De SoundTouch 300 soundbar kost € 799,95 en is verkrijgbaar in zwart. De optionele basmodule kost ook € 799,95; de akoestisch bijpassende surround-soundspeakers zijn beschikbaar vanaf € 349,95. De Lifestyle 650 en 600 home-entertainmentsystemen zijn geprijsd op respectievelijk € 4.499,00 en € 3.499,00; ze zijn leverbaar in zwart en wit. De SoundTouch 300- en Lifestyle-producten worden verkocht via Bose-winkels en erkende Bose-dealers. Kijk voor meer informatie op Bosebelgium.be of telefonisch via 078-791 810.

Over Bose

Bose Corporation werd in 1964 opgericht door Dr. Amar G. Bose, destijds hoogleraar elektrotechniek aan het Massachusetts Institute of Technology. De grondbeginselen vormen nog steeds de drijvende kracht en het bedrijf blijft investeren in ontwikkeling van nieuwe technologieën die consumenten overtuigende meerwaarde bieden. Bose innoveert al decennia in verschillende sectoren en creëert en transformeert daarbij productcategorieën in en rond audio. Bose heeft met zijn producten voor gebruik in huis, in de auto, onderweg en de openbare ruimte een iconische status verworven en de manier waarop mensen naar muziek luisteren veranderd.

Bose Corporation is een besloten vennootschap. De passie van Bose voor vernieuwing, perfectie en buitengewone luisterervaringen manifesteert zich wereldwijd, overal waar Bose aanwezig is.

###

Wi-Fi is een geregistreerd merk van de Wi-Fi Alliance. Het Bluetooth® woordmerk is een geregistreerd handelsmerk van Bluetooth SIG, Inc. en Bose Corporation gebruikt dit merk onder licentie. Spotify is een geregistreerd handelsmerk van Spotify AB. Deezer is een geregistreerd handelsmerk van Blogmusik SAS. Muziekdiensten kunnen per land verschillen.

Persbericht als PDF