WE HEBBEN NIEUWE PRODUCTEN! NEEM SNEL EEN KIJKJE.
Winkels Winkelmand

Hoe de Bose Music Amplifier analoog en digitaal geluid combineert

Misschien heb je al je cd’s opnieuw ontdekt in de kelder of blader je elk weekend door de albums in de plaatselijke platenwinkel. Hoe meer verschillende audio-indelingen je hebt, hoe lastiger het kan zijn om ze allemaal op één manier af te spelen. Misschien heb je nog een stoffige cd-speler in je thuiskantoor of een platenspeler in de woonkamer en een slimme Bluetooth® speaker in de keuken om je huidige favoriete nummers te streamen.

Met de nieuwe Bose Music Amplifier, die later deze maand verkrijgbaar is, kun je je analoge en digitale muziekcollectie en apparatuur bij elkaar brengen, zodat je al je muziek weer binnen handbereik hebt, alles op één plek.

Analoog versus digitaal geluid

Vinylplaten, audiocassettes en zelfs 8-sporencassettes zijn alle drie analoge opnamen, terwijl cd’s, mp3’s en nummers die je streamt vanaf je computer of muziekdienst digitaal zijn. Maar wat betekent dit eigenlijk en wat is de invloed ervan op je mogelijkheden om van muziek te genieten?

Zonder te diep in te gaan op allerlei technische details: het verschil tussen analoge en digitale indelingen is de manier waarop de audiosignalen worden opgenomen, omgezet en opgeslagen. Bij het maken van analoge opnamen worden geluidsgolven in hun oorspronkelijke analoge vorm overgezet op magneetband. Met digitale technologie worden de analoge golven omgezet in binaire getallen — enen en nullen — die vervolgens worden opgeslagen op een harde schijf, disk of ander apparaat.

Bose Music Amplifier op een tafel
Platenspeler op een tafel

Wanneer je een vinylplaat afspeelt, hoeven de geluidsgolven niet te worden omgezet van binaire getallen. Ze worden afgespeeld zoals ze zijn opgenomen, dus wat je hoort zou een nauwkeurigere weergave kunnen zijn van wat er is opgenomen. Maar ze hebben ook nadelen. Vinylopnamen kunnen bijvoorbeeld ook een tikkend, krakend of sissend geluid maken wanneer je ze afspeelt, omdat de vinylplaat vaak beschadigd raakt en in de loop der tijd achteruitgaat. Magneetband kan in de loop der tijd ook slechter worden.

Digitale opnamen zijn over het algemeen zuiverder en gaan daarom langer mee. Ze kunnen zelfs eindeloos meegaan als je ze beluistert via een streamingdienst of opslaat op een apparaat. Digitale muziek is bovendien veel eenvoudiger te beheren en te behouden, en past bijna perfect in een mobiele maatschappij.

Dankzij steeds weer nieuwe technologische verbeteringen wordt het verschil in geluidskwaliteit steeds minder duidelijk, maar sommige luisteraars – vooral vinylpuristen – geven misschien toch nog steeds de voorkeur aan het warme en rijke geluid dat vinylplaten kunnen bieden.

Analoog en digitaal combineren

Met de opkomst van digitale muziek in de afgelopen twintig jaar werden analoge collecties grotendeels naar zolders en kelders verbannen, of soms zelfs naar de vuilnisbelt. Met de Bose Music Amplifier kun je deze collecties echter weer bij elkaar brengen en er één complete en aantrekkelijke verzameling van maken.

De versterker kan zowel analoge als digitale indelingen verwerken. Dankzij de RCA-ingangen kun je externe apparaten zoals draaitafels*, cd-spelers en cassettedecks aansluiten, en via de wifi-mogelijkheden kun je verbinding maken met je muziekbibliotheek in de cloud, streamingplatforms en online radiostations. En net als andere smartspeakers met wifi van Bose kun je je muziek via een Bluetooth-verbinding bedienen vanaf je mobiele apparaat met de Bose Music-app, Apple Airplay, Chromecast of Spotify Connect. Hetzelfde geldt voor je tablet of computer. De Bose Music Amplifier heeft ook een ethernetpoort voor een optionele bekabelde verbinding met je thuisnetwerk en een optische ingang.

* Een voorversterker kan noodzakelijk zijn. Niet inbegrepen.

Voor- en achteraanzicht van de Bose Music Amplifier

De versterker kan zowel analoge als digitale indelingen verwerken. Dankzij de RCA-ingangen kun je externe apparaten zoals draaitafels*, cd-spelers en cassettedecks aansluiten.

Krachtige muziek

De Bose Music Amplifier kan twee paar passieve luidsprekers ondersteunen, waaronder vrijstaande vloer-, boekenplank- of tafelluidsprekers, in het plafond ingebouwde of aan de muur bevestigde luidsprekers zoals de Virtually Invisible® 791 in-ceiling speakers II of buitenluidsprekers zoals de 251® environmental speakers. Actieve luidsprekers hebben een ingebouwde versterker en hebben daarom geen aparte versterker nodig. Als je luidsprekers niet op een stopcontact hoeven te worden aangesloten, is er een versterker nodig om de luidsprekers van stroom te voorzien.

Met de Bose Music Amplifier kun je je luisterervaring verder aanpassen via twee audio-equalisatieregelaars. Met de Bose Music-app kun je de hoge en lage tonen aanpassen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren of het soort muziek, of het nu akoestische nummers vol soul van een singer-songwriter zijn of krachtige beats die je van Ibiza hebt meegenomen.

Haal die dozen met cd’s dus maar uit de kelder, koop een vinylversie van dat nummer dat je nooit meer dacht te vinden en maak je ultieme afspeellijst van een streamingdienst. Met de Bose Music Amplifier kun je al je muziek bij elkaar brengen en hoef je niet langer tussen analoog en digitaal geluid te kiezen, al je collecties leven nog lang en gelukkig samen.

Close-up van de Bose Music Amplifier
De Bose Music Amplifier met een smartphone en smartspeakers van Bose

De Bose Music Amplifier kan al je muziek bij elkaar brengen, zodat je niet langer tussen analoog en digitaal geluid hoeft te kiezen.

De beschikbare producten kunnen per land verschillen.

GERELATEERDE PRODUCTEN