Gratis verzending en retournering
 

HOE SLAAPGELUIDEN VOOR EEN BETERE NACHTRUST KUNNEN ZORGEN

Slapen. Eindelijk. Met slaapgeluiden.

Denk eens goed na. Wanneer heb je voor het laatst een goede nachtrust gehad? Was dat voordat je een bed deelde met een luid snurkende partner? Voordat die luidruchtige buren naast je kwamen wonen? Laten we er niet omheen draaien. Er is niets zo frustrerend als in een comfortabel bed liggen en toch niet kunnen slapen.

Slaapgebrek is wereldwijd een groot probleem. Als jij daar ook last van hebt, ben je dus zeker niet de enige.

60%

van de volwassenen wereldwijd heeft moeite om in slaap te vallen, door te slapen of wakker te worden.

79%

van de volwassenen krijgt minder dan zeven uur slaap per nacht, 30% zelfs minder dan zes uur.

25%

van de stellen in de VS slaapt in aparte kamers, meestal vanwege een snurkende partner.

Vermoeide vrouw op de rand van haar bed

Het belang van slaap

Mensen hebben voldoende rust nodig om zich goed te voelen, om gezond te blijven en om productief te zijn. Jeffrey Ellenbogen, arts en directeur van het Sound Sleep Project:

‘[Slaapgebrek] wordt in verband gebracht met hart- en vaatziekten, mentale gezondheidsproblemen en diabetes ... en kan het dagelijkse functioneren hinderen, met een verslechtering van werkprestaties en het concentratievermogen – en daarmee ook auto-ongelukken – als gevolg.’

Als je niet genoeg slaap krijgt, kun je jezelf en anderen in gevaar brengen. Een goede nachtrust is dus essentieel voor ons functioneren.

Goed uitgeruste man die ontbijt in de keuken

Goede nachtrust, een groot goed

Wat gebeurt er als je daadwerkelijk een goede nachtrust hebt ... elke nacht weer?

Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat je met de aanbevolen hoeveelheid slaap per nacht mogelijk verbeteringen ziet in je hersenactiviteit, gezondheid, stemming, verschijning en levenskwaliteit. Sterker nog, het is mogelijk dat slaap een van de belangrijkste factoren is die bijdraagt aan een lang leven – misschien zelfs belangrijker dan eten.

Welke voordelen zou een goede nachtrust allemaal kunnen bieden?

Je bent scherper en helderder op het werk en maakt dus meer kans op die promotie. Je hebt meer energie om spontaan nieuwe dingen te doen, zoals eindelijk die leuke jongen mee uit vragen. En je wordt fris wakker, ziet er goed uit en voelt je nog beter – helemaal klaar voor een nieuwe dag. Elke dag weer.

Je luistert altijd

Maar heb je je wel eens afgevraagd waarom het niet lukt om in slaap te vallen? Het ligt niet aan het geluid, maar aan de manier waarop het geluid verandert. Je hersenen blijven de variaties in volume en toonhoogte verwerken, zelfs als je slaapt. Onregelmatige geluiden kunnen veranderingen in je hartslag en bloeddruk teweegbrengen en onbewust emoties oproepen. Aan de andere kant kunnen constante en stabiele geluiden zoals witte ruis onze hersenen afleiden en ongewenste geluiden maskeren. Daarom is de oplossing voor een betere nachtrust niet het weghalen van alle geluiden, maar deze vervangen door beter geluid.

Wat is beter geluid?

Onderzoek heeft aangetoond dat witte ruis (oftewel slaapgeluiden) een kalmerende werking hebben op je hersenen en je kunnen helpen in slaap te vallen en te blijven. Je hersenen zijn altijd aan het luisteren. Slaapgeluiden kunnen je onderbewustzijn afleiden van storende geluiden door middel van zacht, rustgevend geluid dat geen concentratie vereist. Slaapgeluiden zijn simpel, dus het kost je hersenen geen moeite om ze te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan het geluid van knisperend vuur of een kabbelend beekje. Deze slaapgeluiden zijn constant op de achtergrond aanwezig en verminderen piekgeluiden zoals een dichtslaande deur, zodat je ongestoord kunt doorslapen.

Wat wij willen? Dat jij beter slaapt. Beter dan ooit.

Het is de missie van Bose om producten te ontwikkelen die het leven van mensen verbeteren. En slaapgebrek is een groot probleem voor een groot deel van de bevolking. Daarom kwamen wij met een simpele oplossing die miljoenen mensen kan helpen. Bose noise-masking sleepbuds™ zijn zeer klein, volledig draadloos en blijven de hele nacht comfortabel zitten. Ze streamen geen muziek, maar laten slaapgeluiden horen die ongewenst geluid maskeren. Zo kun jij rustig slapen. Eindelijk.